To je to što me zanima!

Kosor: Uljanik je jedini koji kao brodogradilište nije u krizi

Premijerka je za posjeta Uljaniku istaknula kako je to prvo brodogradilište u Hrvatskoj koje je Europska komisija ocijenila kao ono koje nije u problemima
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor je u društvu ministra Đure Popijača posjetila najuspješnije naše brdodgradilište Uljanik u Puli. To brodogradilište već dvije godine posluje pozitivno te je jedno od  rijetkih brodogradilišta u svijetu koje gradi  iznimno sofisticirane i skupe brodove, jaružare. S belgijskom Jan De Nul grupom ugovorili su nekoliko poslova. Tvrtka tako posluje pozitivno zahvaljujući na vrijeme preuzetoj tržišnoj niši, a istodobno gradi i četiri broda za Uljanik Plovidbu.

- Uljanik je prvo brodogradilište u Hrvatskoj koje je Europska komisija ocijenila kao ono koje nije u problemima. Takvo što otvara novu stranicu u životu brodogradilišta - rekla je Kosor. 

Odgovarajući na upit novinara zašto je posjetila pulsko brodogradilište prvog radnog dana Nnove godine Kosor je rekla je da je odlučila na taj način dati podršku tvrtki koja je 2010. zaključila s 41 milijun kuna neto dobiti.

Premijerka će se kasnije sastati sa predstavnicima uprava Tankerske plovidbe Zadar i Brodosplita. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Wyatt Earp 05.01.2011.

    Nije u krizi, ha, ha, ha, htjela je reći koje nije dospjelo u ruke HDZ Lopina, inače stranke kojoj i sama pripada. I sad je ona tu da se vidi da nitko nikada u Hr neće krasti narod, jer to samo ona i HDZ mogu osigurati, Ha, Ha, Ha.

  • idiupickumaterinu 04.01.2011.

    Pa normalno da je jedino brodogradiliste koje nije u krizi kad je pod slovom U..poprilicno na kraju abecednog popisa..e ALI sad je i na to dosao red..zbogom Uljanik

  • user_66787 04.01.2011.

    Bojim se da poslije ovog posjeta Uljaniku kola kreću nizbrdo, locirani su od strane HDZ-a......

Komentiraj...
Vidi sve komentare