To je to što me zanima!

Kosor vs. Bianca: Vlada za 100.000 kn kupuje cvijeće

Vlada i ministarstva kupuju cvijeće u cvjećarnici Pušlek. Vlasnici Pušleka su Zlatko i Gordana Fagač. Gordana je navodno Biancina rođakinja
Vidi originalni članak

Do 30. lipnja 2009. Vlada je na nabavu cvjetnih aranžmana potrošila 97.702 kune, potvrdio je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun. Cvijeće nabavljaju iz zagrebačke cvjećarnice Pušlek. Od njih cvijeće kupuje i Ministarstvo vanjskih poslova, potvrdio je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun. Oni su prošle godine na cvijeće potrošili oko 80.000 kuna. U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Pušlek je među dobavljačima, ali s njima ove godine nisu surađivali. Cvjećarna Pušlek u vlasništvu je Zlatka i Gordane Fagač. Prema navodima Jutarnjeg lista, Gordana Fagač rođakinja je Biance Matković, ministrice bez portfelja. Doznajemo kako su njih dvije sestrične. Nazvali smo cvjećarnicu Pušlek glumeći zainteresirane kupce. Javila se Gordana Fagač. Vrlo je spremno odgovorila da cvijećem opskrbljuje Vladu i neka ministarstva. Na pitanje je li joj Bianca Matković rođakinja, prekinula je razgovor. Ni suprug i vlasnik cvjećarnice Zlatko nije htio reći jesu li ministričini rođaci. U Vladi je kao tajnica zaposlena Kristina Petrina, kći Gordane Fagač. Navodna kuma Biance Matković, Helga Draženović, također je tajnica u Vladi. Kako bismo provjerili ove navode, nazvali smo ministricu Matković
- Ministrica Matković lijepo vas pozdravlja i razumije potrebu da postavljate ovakva pitanja. Odgovore ćete dobiti od glasnogovornika Z. Mehuna - poručila je putem tajnice. Zlatko Mehun rekao je kako ne može potvrditi podatke koje nema i u koje nije siguran, a potom je sarkastično dodao: “A vi se snađite kako ćete dokazati tko je kome stric!”.
Bianca Matković je navodno u sukobu s premijerkom Jadrankom Kosor. Uređujući svoj novi ured, iz susjednog je navodno uzela tepih i zrcalo. Premijerka je naredila da vrati te stvari pa je od kuće donijela vlastiti tepih. U Vladi to nisu potvrdili.

MATKOVIĆ JE KOSOR TUŽILA IVI
Bianca Matković iz susjednog je ureda navodno uzela tepih i zrcalo. Time je razljutila premijerku Kosor, koja joj je naredila da vrati stvari. Uvrijeđena time, Matković je navodno zvala Ivu Sanadera, koji je rekao da joj ne može pomoći. Zbog toga je donijela svoj tepih od kuće.

ZIDOVI
: Došavši na ministarsku dužnost u srpnju, Bianca Matković odmah je naredila da joj oboje njezin novi ured.

KOORDINIRANJE: U Vladi kažu da Bianca Matković koordinira svim koordinatorima za EU, te dovršava popis i analizu uporabe državnih vozila.

Gordana Fagač o poslu: “Da, naša je cvjećarnica glavni dobavljač cvijeća za vladu i neka ministarstva”

Poruka Biance Matković novinarima: “Ministrica vas lijepo pozdravlja i razumije zašto postavljate ovakva pitanja”

Zlatko Fagač o rodbini u Vladi: “Što vas je briga što je Bianca mojoj ženi. da, i kći mi isto radi u Vladi. pa što?”

Zlatko Mehun o sukobu Matković - Kosor: “Mi u Vladi imamo puno važnijih poslova od rasprava o tepisima”

Zlatko Mehun o rodbinskim odnosima: “Ne mogu vam potvrditi ni komentirati podatke u koje nisam siguran”

Idi na 24sata

Komentari 92

  • sosko 29.08.2009.

    sam vrh vlade su najveći lopovi u našoj državi pa doveli su nas na prosjački štap a uglavno da su svojhe bližnje,poznanike dobro osigurali mislim financijski...SRAMOTA tko nama vodi državu a tu smo mi najveći krivci što dozvolimo to..

  • pronto92 29.08.2009.

    naručeni članci od opozicijskih baba koje prvo žele zavaditi premijerku i gđu. matković, a potom omalovažiti tu mladu ženu koja je oduvijek bila itekako dobra radnia i organizatoria posla kako u ministarstvu tako i u vladi.

  • pronto92 29.08.2009.

    ako i postoje rodbinske veze u svemu, pa recite mi da to nije normalno. tajnice su osobe od povjerenja i kad bi tražila tajnicu uzela bi isto ili prijateljicu ili rodicu, kumu, ili osobu s itekako dobrom preporukom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare