To je to što me zanima!

Kosovo je ponudilo prihvatiti za 20 ukrajinskih novinara

Kosovo planira ponuditi prihvat u trajanju do šest mjeseci za 20 ukrajinskih novinara koji su bili prisiljeni napustiti svoju zemlju zbog ruske invazije na Ukrajinu
Vidi originalni članak

Prenosi to u utorak Reuters koji je dobio uvid u vladin dokument koji razrađuje taj plan.

Prema tim navodima, prioritet će se dati novinarkama, a izabrat će ih Europska federacija novinara (EFJ) i Europski centar za medije i medijske slobode (ECPMF).

Vlada će inicijalno dodijeliti 150.000 eura za njihove troškove života, plaće i urede na razdoblje do šest mjeseci, kako bi im se omogućio rad na daljinu.

PRATITE UŽIVO:

Za sada nema indicija kada bi novinari došli na Kosovo, koje nije u NATO-u niti u Europskoj uniji, no koje se pridružilo zapadnim zemljama u uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

Prošle godine u kolovozu Kosovo je privremeno pružilo utočište za 2000 Afganistanaca koji su čekali vizu kako bi ušli u Sjedinjene Države. Većina njih već je napustila tu zemlju, dok neki još uvijek čekaju svoje dokumente.

Ukrajina nije priznala kosovsku neovisnost, no njezinih 40 vojnika sudjeluje u mirovnoj misiji na Kosovu pod vodstvom NATO-a.

OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare