To je to što me zanima!

Kosovske liječnike optužili za ilegalnu trgovinu bubrezima

Optužili su liječnike i bivše djelatnike ministarstva zdravstva kako su u Prištini kupovali bubrege siromašnih donora i prodavali ih za puno veću cijenu bogatašima
Vidi originalni članak

Tužitelji pravne misije EU su podigli optužnice protiv sedam liječnika iz Prištine i bivših djelatnika ministarstva zdravstva na Kosovu zbog optužbe kako su trgovali ljudskim organima 2008. godine. Optuženi su navodno od siromašnih donora iz Turske, Moldavije, Kazahstana i Rusije kupovali bubrege za oko 14.000 eura, a prodavali su ih bogatašima za 80.000 do 100.000 eura. 

Kriminalnu skupinu je navodno vodio jedan kirurg iz Prištine, a imena liječnika nisu objavili. Zahvatima vađenja bubrega i prodajom se bavila kosovska klinika Medicus koju je policija zatvorila. U slučaj je uključen i jedan Izraelac, koji je birao žrtve te se brinuo o njihovom putovanju za Prištinu, piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • hanae 14.11.2010.

    KONJINA: prvo nauci da pises pa tek onda budi svestan da mafije postoje svuda pa i u tvojoj domovini. ( a to se vidi iz prilozenih vesti iz tvoje drzave)... tako da svaki komentar je suvisan DUSANSK: ja mislim da se ti nalazis u krivoj drzavi....da si u svojoj, znao bi sta se u njoj desava....do tada keep your mouth shut i ne kometarisi ostale DRZAVEEEEEEEEEE

  • prviuredu 14.11.2010.

    a sta da rade jadni pa placa im 200-300 eura ,moraju se snaci nekako.. :) ,sva sreca bio u bolnici tamo i jos imam bubreg i ostale org. ,ili.cekaj??? :))

  • jackie_1 13.11.2010.

    strašno je uopće pročitati ovakav naslov. ljudska nehumanost , užas

Komentiraj...
Vidi sve komentare