To je to što me zanima!

Kotromanović: Jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena, ali ne mrzim nikoga. Rat je takav

Bivši ministar komentirao je političke poruke koje dolaze iz Srbije i rekao kako im se ne može načuditi. Dodao je kako je rat bio brutalan i da mu je žao svake žrtve
Vidi originalni članak

Bivši SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović je za N1 komentirao govor predsjednika Zorana Milanovića na svečanosti u Kninu i rekao kako je bio korektan i primjeren.

Što se tiče poruka iz Srbije, Kotromanović je rekao da se ne može načuditi. 

- Jednostavno oni moraju znati, oni ne žele shvatiti naše potrebe. Mi smo morali imati cjelovitu zemlju. Zato potpuno razumijem emocije Ukrajinaca prema okupiranim dijelovima teritorija koji su uzeli Rusi. Ne mogu se načuditi političarima koji ne žele da se smiriti - rekao je i ukazao na primjer Nijemaca i Francuza koji rade i surađuju. 

'NISMO VIŠE ŠAKA ZOBI' Vučić uoči Oluje: Obranit ćemo našu zemlju i pobijediti! Mi više nećemo šutjeti i praviti se mrtvi

Poručio je da u Srbiji postoje političari s pročetničkim elementima. 

- Do jučer su nosili kokardu, a nas nazivaju fašistima. To je za mene neprihvatljivo, kao da netko zaziva ustašku ideologiju - rekao je. Smatra da se strasti trebaju smiriti i da mlade ne treba opterećivati s iskrivljenim stvarima. 

- Prvo, bili su toliko bahati da nisu prihvatili Z4 koji je bio vrlo štetan za Hrvatsku, i drugo, oni su trenirali svoj narod kako da se organizirano povuku. Sada će raditi propagandne filmove kako njima odgovara. Rat je brutalan, žao mi je svake žrtve, i s njihove i s naše strane - istaknuo je. 

'Jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena' 

Ispričao je kako je 1991. u njegovom selu ubijeno 22 ljudi. 

- Jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena, ali ne mrzim nikoga. Zašto bih nekoga mrzio, to je bilo brutalno vrijeme kada su neodgovorni političari doveli stvar na takvu razinu. Rat je takav, brutalan - poručio je. 

O MINISTRIMA Ćesić Rojs: Oni koji nisu došli ne ignoriraju predsjednika, nego nas žive. Omalovažavaju nas

Komentirao je Milanovićevu zahvalu i onima koji nisu tu te rekao kako je to shvatio kao poruku zapovjednicima koji nisu došli. 

- Ne znam zašto Gotovina nije tu. Prošle godine ja nisam bio. Nekad mi se da, nekad ne da ići. Njemu se nije dalo ove godine ići, ali treba mu zahvaliti. On je bio nama vođa, lider - komentirao je  i dodao kako međusobno ne pričaju o politici. 

- Pričamo o ribarenju, kuhanju, normalnim ljudskim iskustvima, vrlo malo o politici. Mi smo preskočili tu stepenicu ponora od prije 30 godina. Ponekad se dese ovakvi prigodni dani i većina nas to pokušava zaobići, ali nekada se mora doći i odati počast - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 117

  • i.hun 07.08.2022.

    Problem je što nas je politika posvađala (a to joj je bio cilj) pa se gleda koji general pripada kojoj stranci. 91 smo bili zajedno, braća po oružju i jedini cilj je bio osloboditi Hrvatsku. Da nam je takvo zajedništvo danas i da se borimo za pravednu Hrvatsku ne bi imali toliko kriminalaca na vlasti.

  • oblačno 05.08.2022.

    Štaš...

  • sinosi 05.08.2022.

    Jedan od evidentno boljih likova-točno kaže kako je i kako bi trebalo biti (po mom mišljenju)

Komentiraj...
Vidi sve komentare