To je to što me zanima!

Kotromanović kažnjen: 30.000 kn zbog plaćenog leta na Lošinj

Povjerenstvo je utvrdilo da je Kotromanović bio u sukobu interesa i da se plaćanjem usluge leta od strane privatnog subjekta mogao dovesti u odnos zavisnosti prema tvrtki...
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa u četvrtak je bivšeg ministra obrane Antu Kotromanovića zbog plaćenog avionskog leta na relaciji Zagreb - Mali Lošinj i natrag za privatne potrebe kaznilo s 30.000 kuna.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Kotromanović bio u sukobu interesa i da se plaćanjem usluge leta od strane privatnog subjekta, tj. ruskog kapitala mogao dovesti u odnos zavisnosti prema tvrtki koja je to platila.

Kotromanović nije iskoristio svoje pravo da se očituje o tom slučaju. 

Isto tako, Povjerenstvo je odlučilo sankcionirati 23 bivša dužnosnika zbog toga što su uz svoje redovite dužnosti u vladi bili članovi upravnih vijeća Agencije za ugljikovodike te Agencije za investicije i konkurentnost kao i upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Vijeće je utvrdilo da dužnosnici među kojima su Slavko Linić, Branko Grčić, Gordan Maras, Boris Lalovac nisu bili u sukobu interesa, ali su formalno povrijedili zakon budući da te agencije u to vrijeme nisu bile na popisu trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Na sjednicu je došao Grčić koji je u ime dužnosnika rekao "ako je to i bila povreda, ona je nastala zbog neinformiranosti a nikako nije bila namjerna ni osobna". Dužnosnici su kažnjeni u rasponu od opomene do 4000 kuna.

Povjerenstvo je također utvrdilo da bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević nije postupao savjesno kada je koristio nosače za automobil u vlasništvu ministarstva za privatne svrhe.

No, to je situacija u kojoj se nije okoristio niti je oštetio ministarstvo te za njegov slučaj nije propisana sankcija.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • moderatoristine 08.04.2016.

    Sad je jasniji high five sa kolegom milojkom u Hrvatskom narodnom saboru...

  • moderatoristine 08.04.2016.

    smijesno ...da je neki porezni obveznik sa platom od 3000 napravio isto dijelo njemu bi u srazmjeru sa njegovom placom kazna trebala biti oko 4500 kn ...a sa tim dogovorenim poslovima nametnuo bi si milijune mita... Nisu ni investitori glupi jer vide da se nasi politicari lako prodaju...za ovo treba dobiti barem 5 godina da se drugi politicari kad pomisle dzaba prodavati Hrvatsku imovinu i voditi mutne poslove... ubuduce sjete kolege ...

  • Bucimir 08.04.2016.

    Heroj u ratu(možda),kriminalac i ljigavac u miru zasigurno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare