To je to što me zanima!

Kotromanović: Vidljivo je da se naša vojska i Majka Božja vole

U Mariju Bistricu hodočastilo je u nedjelju preko pet tisuća pripadnika HV-a, policije, povijesnih postrojbi, branitelja te brojni drugi hodočasnici, kao i francuska vojska
Vidi originalni članak

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u nedjelju je održano jubilarno 20. vojno-redarstveno hodočašće, a hrvatskoj su se vojsci i policiji ove godine pridružili i hrvatski branitelji. U Mariju Bistricu hodočastilo je preko pet tisuća pripadnika HV-a, policije, povijesnih postrojbi, branitelja te brojni drugi hodočasnici. Ove je godine hodočašće imalo širi međunarodni karakter, jer su mu prisustvovali i vojnici francuske vojske i djelatnici Ministarstva obrane, 50 djelatnika vojske Oružanih snaga BiH, američki vojni nadbiskup Timoty Broglio te predstavnici vojnih ordinarijata Francuske, Vatikana, BiH, Libanona, Slovenije, Poljske, Njemačke i Slovačke. Hodočašću su nazočili i ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ i načelnik Glavnog stožera OS Drago Lovrić.

Poseban doživljaj

– Vidljivo je da se Hrvatska vojska i Majka Božja vole, prekrasna je ovdje atmosfera. Vojni ordinarijat je dio Ministarstva obrane i želimo surađivati u interesu ministarstva i ljudi koji su praktični vjernici. Osim duhovnog hodočašće ima i diplomatski karakter, cilj je da prijeđemo granice Hrvatske, da porazgovaramo i sretnemo se s pripadnicima drugih zemalja – komentirao je Kotromanović hodočašće potvrđujući da je ono i svojevrsna vojna misija.

Zamjenik ministra Evelin Tonković rekao je da mu je biti u Mariji Bistrici danas poseban doživljaj:

- Odlično je doživjeti ovo jedinstvo policije, vojnih snaga, branitelja, vojske iz drugih zemalja, moje prisutstvo danas ovdje čini me boljim čovjekom – kazao je, a načelnik Glavnog stožera OS Drago Lovrić istaknuo je da hodočašće jača koheziju i moral pripadnika vojske. Misu u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predvodio je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico, a propovijed mise vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac.

- Braćo i sestre, veliki razlog naše radosti je jubilej dvadesetog vojno-redarstvenog hodočašćenja u Mariju Bistricu. Ovdje već 20 godina ranjeni i ožalošćeni nalaze utjehu, zdravi i radosni izriču svoju zahvalnost, neodlučni i smeteni nalaze snagu odlučnog koraka u drugačiji život - napomenuo je biskup Jezerinac.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • user_21162 08.10.2012.

    Točno i samo joj ona može pomoći jer vi ste odmagati već počeli.

  • gambino369 08.10.2012.

    kad smo se več dotakli teme pohlepnih popova bilo bi zanimljivo aktualizirati ponovo priću o lokalnim popovima koji su slali OPČE UPLATNICE na adrese župljana jer usljed krize smanjio se prihod od milodara-to je za "no comment"

  • gambino369 08.10.2012.

    Da se razumijemo, katolik sam ,kršten i vjerujem u Boga ali ne i popove.Vjerujem u princip DOBRA ali ne vjerujem u silne luksuzne aute parkirane iza električnih garažnih vrata nadziranih kamerama kad se šečeš od katedrale prema sjeveru i ljevo i desno čuće simpatični vrtovi u kojima popovi smišljaju kako da narodu bude bolje??? Hvala -Bog i Hrvati DA-popovi-Bozanić koji usred krize traži od države 240 milja eura NE.Zanimljivo da taj stari dug nije aktivirao dok je HDZ bio na vlasti.VRLO ZANIMLJIVO.@YASA-u hrvatskoj je ministar obrane a ne odbrane...hvala.budi pristojno kad si gostima yaso-znaš kako englezi kažu ; "when in Rome"....bonne nuit yasa

Komentiraj...
Vidi sve komentare