To je to što me zanima!

Kovač: 'HDZ-ovci će večeras razgovarati o rodnoj ideologiji'

Bivši ministar Miro Kovač tvrdi kako u Istanbulskoj konvenciji postoji 'rodna ideologija'. Najavio je kako će upravo o njoj raspravljati HDZ-ovci na svom Nacionalnom vijeću
Vidi originalni članak

U ponedjeljak navečer sastaje se Nacionalno vijeće HDZ-a, a na dnevnom redu naći će se i Istanbulska konvencija. Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova u vladi Tima Oreškovića, kazao je kako će HDZ-ovci razgovarati i o 'rodnoj ideologiji', piše HRT

CIJELI DOKUMENT Što je Istanbulska konvencija? Štiti žene od svih oblika nasilja

- Na Nacionalnom vijeću večeras razgovarat ćemo o tekućim političkim pitanjima u Hrvatskoj. Bit će riječi i o 'famoznoj' Istanbulskoj konvenciji, mi smo demokratska stranka - kazao je Kovač.

HDZ i 'rodna ideologija'

Kazao je i kako je oporba iskoristila instrumente da nametne ratifikaciju Istanbulske konvencije. Podsjetio je da Kukuriku koalicija na čelu s SDP-om nije htjela ratificirati konvenciju. 

- Kalkuliralo se jer nije htio izgubiti neke birače - tvrdi Kovač.

MATIĆ GA PROZVAO Plenković uzvratio HDZ-ovcu: 'Kolega, pročitajte Konvenciju'

U drugom dijelu razgovora kazao je kako dosta ljudi misli da se prihvaćanjem ovakve konvencije promiče rodna ideologija.

RADIN PREKINUO SJEDNICU 'Zbog Konvencije ćemo ubrzo trebati šest zahoda u Saboru'

- U HDZ-u će se o tome razgovarati i suglasit ćemo se oko modela. Što se tiče Hrvatske, mi smo kroz zakone više - manje usvojili sve odredbe protiv nasilja nad ženama u zakonima. Pitanje je samo rodne ideologije, o čemu ćemo razgovarati - zaključio je Kovač.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • opussave 12.03.2018.

    Dolje Evropski poslušnik zajedno sa vladom. Pored toliko gorućih problema, HDZovci bi se malo igrali sa puno manje važnim temama. Sramote.

  • projekt_venus 12.03.2018.

    Rodna ideologija postoji samo u neukim, primitivnim, polupismenim (jer je očito da ne znaju čitati) i kukavičkim glavama koji se toliko boje svega oko sebe da su zamislili riječi koje uopće ne postoje.

  • japanokinez 12.03.2018.

    Rodna ideologija? Raspravljat jedno 28 godina i utvrditi znanje. Kada se sve dobro utvrdi svi će biti na Mjesecu, a HDZ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare