Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
160 komentara

Plenković uzvratio HDZ-ovcu: 'Kolega, pročitajte Konvenciju'

Mirko Matić iz velikogoričkog HDZ-a premijeru Andreju Plenkoviću poručio da je Istanbulska konvencija protuprirodna, a Plenković mu je uzvratio da su Konvenciju izrađivali i stručnjaci iz HDZ-a

160 komentara

HDZ u Velikoj Gorici obilježava 28. godišnjicu osnutka stranke u tom gradu. Mirko Matić iz velikogoričkog HDZ-a premijeru Andreju Plenkoviću i ostalim članovima stranke u svom je govoru poručio da je Istanbulska konvencija protuprirodna kao i slični zakoni, a HDZ je demokšćanska stranka, javlja N1.

CIJELI DOKUMENT Što je Istanbulska konvencija? Štiti žene od svih oblika nasilja

Okupljenima se obratio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Moramo voditi računa da niti jednom svojom izjavom ne dovodimo vladajuću koaliciju u pitanje. Prvo razum, onda srce - rekao je Jandroković.

Poslao je poruku i oporbi: 'Kao politička alternativa nude se ljudi koji samo znaju tražiti stanke u Saboru i blebetati pet minuta'.

Premijer Andrej Plenković je u svom obraćanju rekao kako je retorika ranijih lidera SDP-a pridonosila podjelama.

- U vrijeme Tuđmana zbog politike pomirbe ostali smo bez suočavanja s prošlošću. Pročitajte dokument Vijeća - poručio je stranačkim kolegama.

U svom se govoru dotaknuo i Istanbulske konvencije.

- Rasprava o Istanbulskoj konvenciji je dovela do ideološke rasprave. Taj dokument izrađivan je u vrijeme HDZ-ove Vlade i radili su ga naši stručnjaci Dokument pomaže zaštiti od žena od nasilja, a brojevi nisu ohrabrujući - rekao je Plenković, a Matiću je poručio: 'Kolega Matiću, pročitajte Istanbulsku konvenciju. Pozivam sve članove HDZ-a da postupe racionalno. To nije tema u koju idemo zbog oporbe i koalicijskih partnera već zaštite žena i tu sam sasvim jasan'.

>>> Uskoro više...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message