To je to što me zanima!

Kovačev prije kraja mandata: 'Rezultati HBOR-a su izvrsni!'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na čelu HBOR-a bio je gotovo od samog osnutka 1992. godine. Unatoč aferama s dodjelom povlaštenih HBOR-ovih kredita, rezultate HBOR-a ocijenio je izvrsnima
Vidi originalni članak

Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev predstavio je rezultate HBOR-a za prošlu godinu i najavio odlazak s pozicije šefa. Krajem svibnja istječe mu mandat, a kaže kako se neće kandidirati za novi. Na čelu HBOR-a bio je gotovo od samog osnutka 1992. godine. Ima ponude iz Hrvatske i inozemstva u bankovnom sektoru te će odabrati najbolju.

Unatoč aferama s dodjelom povlaštenih HBOR-ovih kredita, rezultate HBOR-a ocijenio je izvrsnima. Posljednjih mjeseci HBOR-ovo poslovanje našlo se pod povećalom javnosti zbog slučaja Šegon i drugih spornih kredita. 

U HBOR-u tvrde kako je u svim spornim slučajevima, pa čak i slučaju Šegon gdje je i utvrđeno da je došlo do sukoba interesa, 'sve u redu', a Kovačev smatra kako je riječ o neosnovanoj hajci i napominje kako medijske prozivke HBOR-a utječu na njihovo poslovanje. Zbog napisa u medijima imaju problema sa stranim investitorima.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 12.03.2014.

    Blago nama s ovakvima koji se sami hvale. A rezultati im dovoljno govore sami za sebe, u obrnutom kontekstu.

  • liliana 12.03.2014.

    Oni svi zaboravljaju da je izvrsnost u nečemu ako su ljudima općenito poboljšali život,a ne pojedincima.Nikako da to shvate.Uloga političara je da poveća BDP u državi,a on pada i ovi pričaju o izvrsnosti.Koja je to izvrsnost objasnite kopačima kontejnera besćutnici.

  • liliana 12.03.2014.

    Vjerujem i tvoj privatni račun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare