To je to što me zanima!

Kovačević ostaje u Remetincu, moraju ispitati osam svjedoka

U istrazi oko afere Janaf i podmićivanja još se mora ispitati osam svjedoka. Sudac istrage zbog toga je odlučio Kovačeviću i ostalima produljiti istražni zatvor
Vidi originalni članak

Dragan Kovačević i ostali pritvoreni u nastavku afere Janaf ostaju još barem 20 dana u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, rekli su sa suda u izjavi za N1. Kako se navodi, odvjetnici su branili svoje okrivljenike i isticali argumente zbog kojih im ne bi trebalo produljiti pritvor. Jedan od okrivljenika htio je dopuniti obranu, ali ostali su razlogi za određivanje pritvora.

ISPITALI SVJEDOKE Afera Janaf: U petak odluka o Kovačeviću, Seifried na slobodi

Kako se navodi, dosad je ispitan 31 svjedok, a preostalo je još osam svjedoka koje treba ispitati. 

Podsjetimo, jučer je na slobodu pušten  Edo Seifried, direktor M.G.S. Grupe kojeg Uskok istražuje zajedno s Draganom Kovačevićem u aferi Janaf. Pustili su ga iz istražnog zatvora nakon što su ispitali većinu svjedoka.

AFERA JANAF Što se Draganu Kovačeviću dogodilo u sobi za ispitivanje i zašto se to jutro nije slomio?

Uz Kovačevića pritvoreni su još i Ivan Širić iz Cefisa te Vlado Zorić iz Janafa.

Kovačevića u istrazi sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Marinko Gilja 17.05.2021.

    Ja sam generalni direktor Elektro Privrede Herceg Bosne! Kovacevic iz Janafa je mala maca za mene! Ja sam pokrao puno vise i kupujem nekretnine sebi, sinovima i ljubavnicama! Evo zadnje sto sam kupio je stan novoj ljubavnici u Sirokom Brijegu od 200m2! Sipa, uhvatite me ako mozete! Bahahaha

  • Linz 08.05.2021.

    'ajde Dragače, izdrži još 20 dana, nije to ništa tebi je i onako najbolje kad si u prdekani !!!

  • Marko 1975 07.05.2021.

    Bar još 20 god

Komentiraj...
Vidi sve komentare