News

Komentari 12

Kovačević ostaje u Remetincu, moraju ispitati osam svjedoka

Kovačević ostaje u Remetincu, moraju ispitati osam svjedoka

U istrazi oko afere Janaf i podmićivanja još se mora ispitati osam svjedoka. Sudac istrage zbog toga je odlučio Kovačeviću i ostalima produljiti istražni zatvor

Dragan Kovačević i ostali pritvoreni u nastavku afere Janaf ostaju još barem 20 dana u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, rekli su sa suda u izjavi za N1. Kako se navodi, odvjetnici su branili svoje okrivljenike i isticali argumente zbog kojih im ne bi trebalo produljiti pritvor. Jedan od okrivljenika htio je dopuniti obranu, ali ostali su razlogi za određivanje pritvora.

Kako se navodi, dosad je ispitan 31 svjedok, a preostalo je još osam svjedoka koje treba ispitati. 

Podsjetimo, jučer je na slobodu pušten  Edo Seifried, direktor M.G.S. Grupe kojeg Uskok istražuje zajedno s Draganom Kovačevićem u aferi Janaf. Pustili su ga iz istražnog zatvora nakon što su ispitali većinu svjedoka.

Uz Kovačevića pritvoreni su još i Ivan Širić iz Cefisa te Vlado Zorić iz Janafa.

Kovačevića u istrazi sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Najčitaniji članci