To je to što me zanima!

Koža mu je toliko osjetljiva da ga boli majčin najnježniji dodir

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za tešku bolest buloznu epidermolizu, koja pogađa jedno od 50.000 djece, nema lijeka. Trippova majka Courtney Roth (26) dječaka već godinu dana nije izvela van
Vidi originalni članak

Dvogodišnji Tripp Roth pati od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg je izgubio vid, sposobnost govora i dobio bolne ožiljke unutar tijela i na koži koja je osjetljiva poput leptirovih krila. Za tešku bolest, buloznu epidermolizu, koja pogađa jedno od 50.000 djece, nema lijeka. Trippova majka Courtney Roth (26) dječaka već godinu dana nije izvela van jer diše uz pomoć aparata. Umotan je u zavoje i svaki dodir mu je izuzetno bolan zbog čega ga majka ne kupa bez sedativa. 

Prve prognoze nakon Trippovog rođenja bile su jako loše. Liječnici su mu davali najviše godinu dana života. 

- Zapanjio je liječnike. Nevjerojatan je. Govorila sam to od početka. Uz njega nikada nisam tužna i uvijek pokušavam zadržati suze. Njegov duh i osobnost me guraju dalje - kaže Courtney iz Louisiane, koju je televizija ABC nedavno proglasila jednom od heroina 2011. godine. 

Ubrzo nakon Trippova rođenja pokrenula je svoju stranicu na Facebooku i počela pisati blog na kojemu dobiva poruke podrške iz cijelog svijeta. Blog redovito čita više od 2.000 ljudi, a od otvaranja prije godinu i pol pogledalo ga je više od 3 milijuna ljudi.

Courtney u svemu pomaže majka Anita i cijela obitelj. 

- Dobili smo malog anđela i moramo brinuti o njemu. Sve ima svoje nagrade. Ako Tripp može živjeti s time, onda možemo i mi - rekla je baka Anita. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • housewife 23.12.2011.

    ne mogu prestat plakat,bože pomozi ovom MALOME ANĐELU,JER NJEMU JE POMOĆ ZBILJA POTREBNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • djbeba 22.12.2011.

    mali anđeo slatki,baš mi je krivo kad proćitam ovakav članak ....stvarno se pitam jel ima Boga da takvo biće malo mora od rođenja patit ......pusa anđelu

  • zoxxperia 22.12.2011.

    mislim,stvarno,kak ljudi mogu vjerovati da bog postoji...zapitajte se,zar bi dopustio da nevino dijete koje ništa nikome nije skrivilo,pati u ovakvim nezamislivim mukama...mislim da je ovo jedan od bezbroj dokaza da bog ne postoji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare