To je to što me zanima!

Koze slušaju radio 24 sata na dan i daju supermlijeko

Siniša Lončarić (40) iz Reke jedan je od vodećih uzgajivača koza u nas. Samo za Vindiju proizvedu 9700 litara mlijeka mjesečno. Siniša ima 230 koza
Vidi originalni članak

Moje koze su jako smirene. Nisu uopće pod stresom, a dođe li ih netko posjetiti, one se ni ne obaziru. Nisu kao u drugim stajama da, čim vide čovjeka, skaču na njegove noge ili tule. Daju izvrsno mlijeko i to ponajviše stoga što im cijeli dan i noć puštam glazbu, rekao je Siniša Lončarić (40) iz Reke kraj Koprivnice. Ima 230 koza, a uzgaja ih tek dvije godine. Jedan je od vodećih uzgajivača u nas. Samo za Vindiju na mjesec proizvedu 9700 litara mlijeka vrijednog oko 60.000 kuna.
- Postoje dokazi da glazba pomaže životinjama. Inozemni proizvođači koji imaju najbolje mlijeko i jaja svojim  kravama, kozama i kokošima daju da uživaju u pjesmi. Moje slušaju radiostanicu Koprivnica pa tako ponekad i Straussove skladbe - tvrdi Lončarić. Hrani ih sijenom s vlastitih livada, a kaže da je za uzgoj potrebno puno ljubavi. Planira farmu proširiti s još najmanje 70-ak koza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kusirica 27.12.2008.

    Ma svaka cast, samo napred tako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare