To je to što me zanima!

Kraj Sjevernog Velebita i dalje gori, požar gasi 84 vatrogasca

I dalje gori uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica te kod mjesta Perjasica u karlovačkoj županiji. Tijekom noći se dežuralo, a stigle su i snage iz Zagreba
Vidi originalni članak

Požar kod Kosinja, koji je izbio 22. kolovoza, još uvijek nije ugašen. U subotu su u gašenju sudjelovali JVP-i Gospić, DVD-i Otočac, Pazarište, Vrhovine, Sinac, Karlobag, Brinje, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar, djelatnici Šumarije i parka prirode Velebit s ukupno 84 vatrogasaca i 23 vatrogasnih vozila, te dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i helikopter za prijevoz opreme i spremnika za vodu. Tijekom noći organizirano je dežurstvo, a ujutro je na požarište upućen jedan Air Tractor.

Još uvijek gori kod mjesta Vrlika u splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom noći i jutra nastavljeno je gašenje, a na požarište je upućen i Air Tractor. U požaru je izgorjela trava, makija i šuma.

I vatrogasci karlovačke županije još se bore s dva požara. I dalje gori uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica te kod mjesta Perjasica. Površina požara još uvijek nije procijenjena. Tijekom noći je na požarištu organizirano dežurstvo, a u pomoć su stigle i snage iz Zagreba. 

Svi ostali požari u Hrvatskoj su ili ugašeni ili pod nadzorom. Lokalizirana su i četiri velika požara u Istri. Kod Baderna je izgorjelo 150 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Pula, DVD-i Višnjan, Tar-Vabriga, Kaštelir, Labin, Kanfanar, Umag, Buje, Bale i Rovinjsko Selo s ukupno 103 vatrogasaca i 38 vatrogasnih vozila, te četiri kanadera. Kod Galižane je izgorjelo 100 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula, DVD-i Pula, Medulin, Vodnjan, Peroj i Ližnjan s ukupno 60 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila, te tri kanadera. u mjestu Pariži kod Pazina izgorjelo je 5 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. Na svim požarištima je tijekom noći bilo organizirano dežurstvo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • djedica2 26.08.2012.

    .... sve će to nama majka priroda naplatiti bez obzira gdje gorilo, da li kod nas ili negdje drugdje, a počinitelje koji namjerno potpaljuju treba kazniti da doživotno sade nove nasade na tim izgorjelim područjima.!!

  • libeluli 26.08.2012.

    požar bez komentara

  • dbeck18 26.08.2012.

    treba te piromane sve oguliti pošteno

Komentiraj...
Vidi sve komentare