To je to što me zanima!

Kraj Velike Gorice otvorili su poslovnu zonu - Meridian 16

Radi se o jednoj od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj koja se prostire na 105 hektara. Investitorima je na raspolaganju 240.000 četvornih metara zemljišta
Vidi originalni članak

Želimo stvoriti nešto trajno i održivo. Mjesto za zelenu gradnju koja povezuje ekologiju s ekonomijom i stvoriti radna mjesta, rekao je dr. Richard Teichmann, direktor austrijskog Meridiana 16, koji je u Vukovinskom polju, uz goričko čvorište autoceste A1, otvorio poslovnu zonu površine 105 hektara. Investitorima je na raspolaganju 240.000 četvornih metara zemljišta.

Radi se o jednoj od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj, koja je podijeljena u proizvodni, industrijski i uslužno-trgovački dio.

Zona je komunalno opremljena, a samo u postojeću infrastrukturu austrijski investitor je uložio 3 milijuna eura.

Zona je posebno zanimljiva radi svog prometnog položaja – nalazi se tik uz autocestu, nedaleko glavnog grada unutar zone bez plaćanja cestarine, uz željezničku prugu, te s poveznicom na cijeli svijet kroz zračnu luku. Pogledamo li dalje u budućnost kroz najavljenu plovnost kanala Sava-Odra bit će obuhvaćena svim prijevoznim sredstvima. Te prednosti istaknuo je i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je napomenuo da je austrijska tvrtka pouzdan partner.

- Možemo pohvaliti da je njihov pristup za nas škola. Njihova očekivanja su velika, naša očekivanja od njihovih investicija su velika. Ovu zonu nude po cijelom svijetu i privući će kapital iz Europe i svijeta u naš grad – rekao je gradonačelnik Barišić, kazavši kako Grad nastavlja rad na svojim poduzetničkim zonama.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dipsy2010 25.10.2014.

    Otvaranje imaginarne poslovne zone ..... svašta

  • Galeb i ja 25.10.2014.

    Sto se tice trgvacke zone je u redu ali sto se tice proizvodnje i novaca za kupovinu je veliki upitnik.

  • Mara100 24.10.2014.

    To vam je jedan veliki začarani krug koji je u trendu zadnjih petnestak godina u lijepoj našoj.Svakim novim otvaranjem dolazi do zaposlenja stotinjak ljudi preseljenja postajećih i većim dijelom propadanja tih postojećih koji na kraju zjape praznei propadaju.Tako da kad se sve zbroji nema tu napretka već iz godine u godinu samo gubitci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare