To je to što me zanima!

Kraj Vira skakali veseli dupini, na Cresu im doplivala meduza

Pratili su našu ribaricu i mogli smo ploviti bez problema. Nisu bili uplašeni. Uživali smo u njihovim skokovima, rekao je čitatelj koji je snimio igru dupina nedaleko od otoka Vira
Vidi originalni članak

Usklici oduševljenja, svaki put kad bi divlji dupini skočili iz vode, bili su neizostavni za ljude koji su ih snimili u srijedu između otoka Vira i Sestrunja. Jato od 10 jedinki, s dva mladunca, uživala su jutarnjem razgibavanju.

- Pratili su našu ribaricu i mogli smo ploviti bez problema. Nisu bili uplašeni. Uživali smo u njihovim skokovima - rekli su čitatelji 24sata. Otplivali su dalje svojim poslom, no oni nisu jedini koji su ih snimili. Naime, ovog ljeta, zbog manjeg broja turista i brodova nego obično, do izražaja su došle morske životinje kojima je Jadran dom. Izgleda da im paše taj mir pa slobodnije uživaju u svakodnevnim aktivnostima.

Nešto sjevernije, u moru kraj otoka Cresa, do ljudi je doplivala jedna od najvećih jadranskih meduza poznata pod imenom morska pluća.

- Doplivala nam je doslovno u ruke pa smo je vratili bez da je ugrožavamo - napisala nam je čitateljica.

Naime, ta vrsta može narasti do težine od 10 kilograma te ima slabe žarnjake. Gotovo je bezopasna za ljude, a jedini problem može izazvati alergičarima i to u vidu blagog crvenila kože.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 30.07.2020.

    divlji dupini... ima li tu emotikona? I , kak maknuti ove silne reklame koje iskaču?

  • ping-pong 30.07.2020.

    Cista voda i zrak!

  • jamesbond7777 30.07.2020.

    to ovi na baterije 😎😎😎od turističke zajednice grada

Komentiraj...
Vidi sve komentare