To je to što me zanima!

Kraljica sapunica borit će se protiv Darka Milinovića

HSLS-ova ženska inicijativa, na čelu s autoricom serija “Dolina sunca” i “Ljubav u zaleđu”, sada želi liberalizaciju spornoga Zakona o umjetnoj oplodnji
Vidi originalni članak

Više od 300 žena održalo je u Splitu Osnivačku skupštinu ženske inicijative HSLS-a nazvanih Liberalke. Osnovane su kako bi udružile znanje, sposobnost i iskustvo s ciljem poboljšanja i unapređenja života žena u Hrvatskoj. Skupština je bila u luci Lora, u blizini stadiona u Poljudu. Slučajni prolaznici u čudu su gledali kako 300-tinjak žena maršira prema Časničkom domu u Lori, gdje su ih domaćini dočekali fritulama i pićem. Odmah poslije zakuske bacile su se na posao i održale osnivačku skupštinu. Za predsjednicu je izabrana Diana Pečkaj Vuković, hrvatska “kraljica sapunica”. Ona je poznata kao scenaristica serija “Doline sunca” i “Ljubavi u zaleđu”. Najavila je pomoć ženama u istočnoj Slavoniji koje je pogodila poplava te liberalizaciji Zakona o potpomognutoj oplodnji. Đurđa Adlešič, HSLS-ova potpredsjednica Vlade, svojedobno je napustila sjednicu Vlade na kojoj se usvajao prijedlog Zakona o umjetnoj oplodnji.
- Žene su shvatile da moraju biti na poziciji moći, tamo gdje se odlučuje o zakonima, kako bi nešto promijenile - rekla je dr. Ljiljana Vidučić, predsjednica splitskog ogranka.
Na skup je došao i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je pozdravio osnivanje Liberalki te prokomentirao aktualnu situaciju u državi. Za početak je poručio Vladi da ne treba biti “sluga Hrvatske udruge poslodavaca”, te najavio kako će se HSLS i dalje zalagati za uvođenje stope poreza od 50 posto na plaće veće od 25.000 kuna: - Premijerka je to odbacila jer očito ima puno otpora u Vladi i velik je pritisak HUP-a. Ja kao liberal jesam za slobodno tržište te da se stvore uvjeti za gospodarstvo, ali pravednom poreznom politikom, rekao je Kosor i dodao kako će njegova stranka u idućem razdoblju inzistirati na rješavanju problema nelikvidnosti, odnosno isplate svih dugova državnih tvrtki i državnog proračuna:
- Tražit ćemo točno određivanje roka vraćanja dugova jer je takav potez 2000. godine polučio odličan efekt - zaključio je Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Malkavian 05.06.2010.

    ma to zdravstvo je plač majke tereze...žene koje žarko žele biti majke to ne mogu, jer im ovaj zakon to ne dozvoljava. A neke žene moraju birat između obitelji i karijere, zbog retardiranog zakona...Već dvije godine vodim bitku za zdravstvo i ništa se ne riješava, jer zakon je defektno napisan, tako da...idemo u 13. stoljeće...bravo, lumeni.

  • 05.06.2010.

    \"Tražit ćemo točno određivanje roka vraćanja dugova jer je takav potez 2000. godine polučio odličan efekt - zaključio je Kosor.\" super ideja majstore! samo neka mi netko objasni kako ces je provesti.... meni hrpetina duznika visi na ledjima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare