To je to što me zanima!

Krava Branka iznenadila vlasnika i otelila je trojke

Nada (57) i Dragutin (61) Žarković iz Držimurca na imanju imaju dvadesetak krava. Krava Branka u nedjelju je otelila Viru, Zvjezdanu i Sokola
Vidi originalni članak

Nada (57) i Dragutin (61) Žarković i njihov sin Dejan (34) iz međimurskog Držimurca nemalo je iznenadila jedna od dvadesetak krava na njihovom imanju koja je otelila trojke. Prvi put u 25 godina koliko se bave poljoprivredom i uzgojem krava i junica u dvije mini farme, krava je prvi put otelila tri zdrava telića. Odmah su dobili imena: Vira, Zvjezdana i Sokol.
- Kad se krava Branka počela teliti u nedjelju prije podne, u pomoć je priskočio susjed Josip (40), vičan tom poslu jer i sam uzgaja krave. Tijekom teljenja Josip je rekao da je napipao i treću glavu, što se ubrzo i obistinilo. Telići su se odmah postavili na noge - kaže Nada. Dodaje da svaki od njih za jedno hranjenje popije litru i pol mlijeka, što joj se čini previše.
- Jako smo svi veseli, jer smo u 25 godina šest puta dobili dvojke, od čega je dvojke jedna krava imala četiri puta za redom. Branki, koja ima tri godine, je ovo tek drugo teljenje - dodala je Nada koja svaki dan podoji desetak muznih krava. Sve krave, ali i njihova mladunčad imaju svoja imena. Kaže da se ovim poslom mogu baviti jedino uz veliku pomoć sina Dejana, koji im pomaže obraditi 25 hektara zemlje i tako osigurati dovoljno hrane za obiteljsku farmu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crnilabud 24.03.2010.

    ..mašala.. bit ce peke za 1maj!!

  • Chegrtusha 24.03.2010.

    Zakon! Da su bar sve vijesti ovakve!

  • vanbračna kći 24.03.2010.

    Lijepi telčeki i kravice i svaka čast ljudima koji se bave uzgojem stoke, jer to je krvav posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare