To je to što me zanima!

Krava pala u dva metra dubok procjep u tlu, spasio je HGSS

Spasitelji su poziv u pomoć primili u utorak u 21.55 sati, a izvlačenje je završilo u 3.10 sati. Ovo nije prvi put da su HGSS-ovci morali pomoći u spašavanju životinja
Vidi originalni članak

Zadarski pripadnici HGSS-a su iz procjepa u tlu na području Medviđe izvukli kravu.

HGSS Stanica Zadar je u utorak u 21.55 sati zaprimila poziv Centra 112 u kojem je mještanin Medviđe molio za pomoć. Radilo se o kravi koja je pala u dva metra dubok procjep u zemlji, koju vlasnik i njegov rođak sami nisu uspjeli izvući.

- Dvanaestero članova Stanice oko ponoći je stiglo do mjesta na kojem se nalazila zarobljena krava, a potom je uspješno izvedeno izvlačenje 400-tinjak kilograma teške životinje. Ova prilično komplicirana akcija, u kojoj se dodatna pažnja morala obratiti na sigurnost spasitelja, zbog daljnjeg mogućeg urušavanja tla, završila je u 3.10 sati, nakon čega su spasitelji otišli kućama na zasluženi odmor - izvijestili su iz HGSS-a.

Inače, ovo nije prvi put da su HGSS-ovci morali pomoći u spašavanju domaćih životinja. Tako su sredinom srpnja prošle godine iz 15 metara duboke jame na Biokovu izvukli kravu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • misko2k 29.08.2013.

    sad bi bilo fer da gazda zavrti kravu sa spasiocima kao za nagradu

  • MAX 2010 29.08.2013.

    Najbolja služba i ljudi u Hrvatskoj !! Volonteri.........

  • tomi07 29.08.2013.

    kada vidim u novinama ovakve clanke pomislim " mozda ima nade za nas"

Komentiraj...
Vidi sve komentare