To je to što me zanima!

Kreće još jedan toplinski val, ali samo do sljedećeg vikenda

Vrijeme će ovog vikenda biti sunčano i vruće, samo ponegdje mogući su pljuskovi. Vrućine će se nastaviti i sljedećeg tjedna, ali samo do vikenda kada se očekuje pogoršanje i pad temperature
Vidi originalni članak

Tijekom vikenda i većeg dijela sljedećega tjedna prevladavat će suho, sunčano i vruće, uz samo rijetke poslijepodnevne pljuskove, piše HRT

Nakon sunčanog prijepodneva, u drugom dijelu dana u istočnoj će Hrvatskoj biti mjestimičnih jačih razvoja oblaka uz mogućnost za pljuskove i grmljavinu, i to uglavnom u dijelu Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Mjestimice će pritom zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, kojega će biti i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, gdje je također moguća mjestimična kiša i grmljavina, uglavnom na Banovini, Kordunu, Posavini i Pokuplju. Uz pretežno sunčano vrijeme najviša temperatura zraka bit će oko 30 °C.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lokalni su pljuskovi poslijepodne mogući i u Lici i Gorskome kotaru, a u Istri i Hrvatskom primorju vjerojatnost za njih je zamjetno manja. Puhat će na obali ujutro slaba i umjerena, samo rijetko podno Velebita na udare jaka bura a danju ponegdje umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura od 14 do 16 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre te između 20 i 24 °C na moru. Najviša dnevna od 28 do 33 °C, u gorju mjestimice malo niža.

Najviša temperatura od 31 do 34 °C bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Na obali i otocima prevladavat će sunčano, a u unutrašnjosti treba računati na poslijepodnevni jači razvoj oblaka te mjestimične pljuskove i grmljavinu. Nakon jutarnje slabe do umjerene bure okrenut će na jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenome moru i sjeverozapadni. 

Na krajnjem jugu Hrvatske sjeverozapadnjak na otvorenome može biti i jak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Bit će pretežno sunčano, ali u dolini Neretve te u Konavlima nije isključen pokoji pljusak.

Do petka bez znatnije promjene, a za vikend...

I u nadolazećim danima bit će uglavnom sunčano i vruće. Mogućnost za jači razvoj oblaka te lokalnu kišu i grmljavinu postojat će još većinom u nedjelju u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije te samo rijetko i na obali. Puhat će slaba i umjerena bura, podno Velebita do utorka na udare mjestimice i jaka, te zapadni i sjeverozapadni vjetar u Dalmaciji. 

Tijekom sljedećega vikenda povećava se vjerojatnost znatnije promjene vremena s često kišom, grmljavinom i padom temperature

Idi na 24sata

Komentari 69

  • luna5 18.08.2018.

    ko mi je baru slikal , bum ga tužil

  • TommyVercetti 18.08.2018.

    Iz tog kuta bi i Caitlyn Jenner izgleda(-la -lo -o) seksi.

  • black_cat 18.08.2018.

    slika ne slijedi naslov

Komentiraj...
Vidi sve komentare