To je to što me zanima!

Kreću isplate: Ovako provjerite koliki vam je povrat poreza

Prve isplate povrata poreza kreću početkom svibnja, a iznos možete provjeriti i prije nego vam stigne fizička obavijest poštom
Vidi originalni članak

Nakon Praznika rada, građani polako mogu očekivati prve isplate povrata poreza, a stanje će najprije moći provjeriti ako se upute na sustav eGrađani.

Jednom kad Porezna uprava utvrdi godišnji porez i donese rješenje, iznos povrata moći ćete vidjeti na vašoj porezno-knjigovodstvenoj kartici u sustavu eGrađani u kojem se vodi evidencija.

U veljači ove godine, kad je i bio krajnji rok za predavanje zahtjeva za povrat poreza, Toni Milun je osmislio aplikaciju koja vam računa kako dobiti najviše povrata poreza za djecu.

DETALJAN POPIS Od danas niži PDV na niz proizvoda: Pada cijena plina, hrane za djecu, sjemenja...

Pravo na povrat poreza imaju građani koji prošle godine nisu iskoristili pravo na ukupni godišnji osobni odbitak od 48.000 kuna kao propisanu poreznu olakšicu, a isto se odnosi na stjecatelje plaća, mirovina i drugog dohotka poput autorskih honorara.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mint77 02.05.2022.

    super su napisali putu kako da provjerimo. eGradani je toliki cuspajz od platforme da ni novinari nisu uspjeli skuzit nego su samo napisali "uputite se na eGradani". Bravisimo! Samo me zanima koliko placamo mi (porezni obveznici) te uzasne platforme te AKDu i ostalih 50 firmi koji vade med iz te platforme.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare