To je to što me zanima!

Krenulo mu: Postao je vitez, a sad su ga odlikovali i Španjolci

Španjolski kralj Filip VI. imenovao je potpredsjednika Sabora titulom zapovjednika Reda kraljice Izabele Katoličke, a znakove Reda Reineru je uručio španjolski veleposlanik u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Čast mi je predati znakove zapovjednika Reda Izabele Katoličke gospodinu Reineru, koji je kao političar i istraživač pronašao inspiraciju u modernom političkom životu Španjolske te tako približio naša društva još jedan korak bliže, rekao je u utorak Eduardo Aznar Campos, španjolski veleposlanik u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što je u nedjelju postao vitez Svetoga groba jeruzalemskog, Željko Reiner u utorak je dobio i novo priznanje. Španjolski kralj Filip VI. imenovao je potpredsjednika Sabora titulom zapovjednika Reda kraljice Izabele Katoličke, a znakove Reda Reineru je uručio španjolski veleposlanik u Hrvatskoj.

- Red je utemeljen kako bi odao počast onima koji su dali izuzetan doprinos prosperitetu moje zemlje ili je približili drugim narodima - rekao je veleposlanik.

Dodao je kako Hrvatska i Španjolska imaju dugu tradiciju suradnje koja seže još u doba Dubrovačke Republike, ali su isto tako obje okrenute budućnosti, posebno sada kao partneri u Europskoj uniji i NATO savezu.

- U našoj zajedničkoj potrazi za pravednijim društvom, Hrvatska i Španjolska imaju mnogo sličnosti. Nadahnjujuće je vidjeti kako, kroz osobe poput doktora Reinera, naša iskustva mogu pronaći odjeke u našim nacijama - rekao je veleposlanik i čestitao akademiku na priznanju.

Akademik Reiner zahvalio se na nagradi kralju Filipu i veleposlaniku Camposu.

Na kraju ceremonije veleposlanik je rekao da je oduševljen Reinerovim španjolskim te nazdravio 'za Hrvatsku', na što je Reiner dodao 'i za Španjolsku' te nasmijao prisutne.

 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Pembrolizumab 05.09.2021.

    Masoni jedni druge nagradjuju. Ovaj lik je gurnut na svaku katolicku liturgiju na mikrofon. Dokle ce Bozanic gledat masona koji je ukrao iz Biblije Mljet

  • 18.05.2017.

    Šta to vrijedi kad je šonjog!Tko mu dao vitešku titulu a hjma totalno papčinska djela!Viteška titula se dobivala u borbi a ne na rućku

  • Miške 17.05.2017.

    Naučio sam kako neću dobiti crveni karton. Neću komentirati izgled cijenjene familije Reiner.

Komentiraj...
Vidi sve komentare