To je to što me zanima!

Krijumčarili cigarete: Oštetili proračun za 1,65 milijuna kuna

Dinko Pirić iz osječkog Sektora kriminalističke policije rekao je da su osumnjičenici djelovali kao zločinačko udruženje te u najmanje 12 navrata iz Srbije u Hrvatsku prokrijumčarili veću količinu cigareta
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da su krijumčarenjem cigareta hrvatski državni proračun oštetili za 1,65 milijuna kuna, osječko-baranjska policija je u suradnji s Uskokom i carinom uhitila deset hrvatskih i jednog srbijanskog državljanina.

Dinko Pirić iz osječkog Sektora kriminalističke policije rekao je kako je istraga, koja je trajala od rujna prošle do ožujka ove godine, pokazala da su osumnjičenici djelovali kao zločinačko udruženje te u najmanje 12 navrata iz Srbije, preko Dunava i cestovnim putem, u Hrvatsku prokrijumčarili veću količinu cigareta te ih stavili na hrvatsko tržište.

U KARLOVCU Priveli starca (85) zbog šverca: U vrećama nosio 17 kg duhana

Tijekom istrage oduzeto je 4.509 šteka i devet kutija cigareta, više od četiri kilograma rezanog duhana, dva pištolja te 139 komada streljiva, a krijumčarima su oduzeta i četiri vozila te jedan čamac s izvanbrodskim motorom.

Pirić je iznio procjenu po kojoj je ukupno prokrijumčareno najmanje 10.693 šteke cigareta, iz čega proizlazi da bi šteta za državni proračun iznosila 1,65 milijuna kuna.

AKCIJA 'RONHILL' U BIH Zaplijenili tonu i pol duhana: Trebao je završiti u Hrvatskoj

Izvijestio je kako je organizator skupine iz Hrvatske te da su neki od osumnjičenih već ranije evidentirani kao počinitelji kaznenih djela poput nedopuštene trgovine ili nasilničkog ponašanja.

U policiji kažu kako je deset osoba s kaznenim prijavama privedeno pritvorskom nadzorniku, jedna je puštena, a istražne radnje se nastavljaju.

DETALJI PAKLENOG PLANA Hrvatski Escobar godinu dana pripremao šverc droge u Rijeku

Uskok je na internetskim stranicama izvijestio da je sucu istrage osječkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zvonkod 30.03.2018.

    jackal .; istinu su "ignorirali" , a tebi žuti (vjerovatno) jer te ne vidim među komentarima !

  • 7vuk777 30.03.2018.

    kad će konačno neko od političara i tajkuna biti osuđen i novac vračen hr-mislim nikada,a i ovi što su uhvačeni vjerovatno nisu uplatili ratu za šverc ,banana država a pravosuđe najgore na svijetu,mislim da je i u somaliji i nikaragvi učiknkovitije nego u hrvatistanu

  • Jackal1 29.03.2018.

    Veli 10 Hrvata i Srbin, a svi su iz Bosne,a ne vele onda da su Bosanci

Komentiraj...
Vidi sve komentare