To je to što me zanima!

Kritičar kapitalizma Tariq Ali gost na 24sataTV-u u 12 sati

Svojedobno je bio predvodnik prosvjeda protiv rata u Vijetnamu. Mick Jagger posvetio mu je pjesmu Street Fighting Man, a John Lennon Power to the People
Vidi originalni članak

Tariq Ali jedna od ključnih figura britanske ljevice. Ovaj povjesničar, pisac, redatelj i aktivist, veliki je kritičar kapitalizma. Svojedobno je bio jedan od predvodnika prosvjeda protiv rata u Vijetnamu. Upravo stoga, Mick Jagger posvetio mu je pjesmu 'Street Fighting Man', a John Lennon 'Power to the People'. O svojim stavovima i aktivizmu govorit će uživo u studiju 24sata TV-a.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vladimir1956 12.05.2013.

    ..socijalna jednakost i zakon za S V E isti..ljevica naravno..

  • vidum 12.05.2013.

    Zbog kritike komunizma i komunista, gotovo sam završio na robiji. Danas oni koji su mi radili o glavi svuda vide "crvenu opasnost". Budimo realni, komunizam, ma kakav bio, nije ni do koljena zlu koje u obliku turbo kapitalizma danas svijetom vlada.

  • lydliki 12.05.2013.

    desno: npr. todorić vrijedi više od radnice u konzumu, ima veća prava zato što je muško, zato što je bogat, utjecajan i "sposoban" (izrabljivati radnike) i "snalažljiv". zato ga treba nagraditi i zato treba biti privilegiran. desnica smatra da je to "prirodno" i "normalno". lijevo: todorić vrijedi jednako kao ta radnica u konzumu, imaju jednaka prava, nijedno nije privilegirano, već žive od vlastitog rada, sposobnosti i truda. ukratko, ljevica se brine o pravima radnika i o socijalnoj jednakosti. pa vi sad procijenite kaj je bolje i da li je trenutno ljevica na vlasti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare