To je to što me zanima!

Kriva Vlada: Dubrovnik ostaje bez titule Unesca zbog golfa?

Dubrovnik žele skinuti s liste svjetske baštine jer Vlada nije dala dokumente o projektima. Šokiralo ih je i što ne postoji studija zaštite kulturnog naslijeđa
Vidi originalni članak

Vlada hitno mora prestati sa svim radnjama vezanim uz gradnju golf naselja na Srđu te gradnju naselja na predjelu Bosanka.

Zahtjev je to Unesca, čiji stručnjaci strahuju da bi projekti u Dubrovniku mogli narušiti spomeničku baštinu grada. Stoga našem najjačem turističkom brendu prijeti skidanje s liste gradova svjetske baštine. Kritika Unesca je nekoliko, a cijeli izvještaj objavili su na internetu.

Zgroženi su jer od naše Vlade nisu mogli dobiti sve dokumente vezane uz projekte. Šokiralo ih je što ne postoji studija zaštite kulturnog naslijeđa.

Po njihovu mišljenju, ona je trebala prethoditi projektima. Unesco od Hrvatske traži i strategiju turizma te odredbe o kruzerskom turizmu u Dubrovniku.

Unesco će o ovoj temi raspravljati na sjednici u lipnju. Inače, Hrvatskoj su postavili i rokove za izradu studija, najkasnije do 2016. Vladajući blamažu nisu komentirali - zbog europskih izbora.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • DALMATINACSAN 28.05.2014.

    Nadan se da se šalite

  • 26.05.2014.

    Uz tolike neiskorištene pašnjake u Lici.....golf na liticama uz more...neprocjenjivo

  • sestro 26.05.2014.

    plan 21 :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare