To je to što me zanima!

Kriza na Filozofskom još traje: Senat odbio Jovanovića i Geld

Sjednice Senata već se gotovo godinu dana, svaki mjesec, odvijaju elektroničkom poštom. Dakle, to se ne može nazvati ni 'online sjednica', rekao je dekan FER-a Gordan Gledec
Vidi originalni članak

Senat Sveučilišta u Zagrebu uskratio je u utorak navečer, na sjednici održanoj posredstvom elektroničke pošte, suglasnost predloženicima za dekana Filozofskoga fakulteta profesorima Renati Geld i Nevenu Jovanoviću i time podržao takvu odluku rektora Damira Borasa.

Predloženik za dekana i član Senata profesor Neven Jovanović potvrdio je Hini da je posredstvom elektroničke pošte oko 19,30 sati primio obavijest da je Senat zagrebačkoga Sveučilišta potvrdio odluku rektora Damira Borasa da se kolegici profesorici Renati Geld i njemu uskrati suglasnost na predložene programe za dekanicu, odnosno za dekana, Filozofskoga fakuteta.

REAGIRALE I B.A.B.E. 'Istup rektora Borasa smatramo seksističkim, bez obzira na njegova ponuđena opravdanja'

Jovanović je izvijestio da su 48 članova Senata uskratili suglasnost njegovu programu i programu kolegice Geld, odnosno poduprli su rektorovu odluku.

Kada je riječ o programu profesorice Renate Geld protiv rektorove odluke glasalo je 16 članova Senata, a četiri člana su bila suzdržana. 

Kako je rekao Jovanović, protiv odluke rektora da se uskrati suglasnost njegovu dekanskom programu glasalo je 13 članova Senata, a sedam ih je bilo suzdržano.

VIŠNJA LJUBIČIĆ: 'Rektor Damir Boras postupio je neprimjereno i diskriminatorno'

Istaknuo je da će, nakon ove odluke Senata, trebati ponovno pokrenuti cijelu proceduru postupka predlaganja kandidata za dekana Filozofskoga fakulteta. S tim u vezi, Jovanović je napomenuo kako će obnašatelj dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta prorektor Miljenko Šimpraga ostati na toj dužnosti dok ne bude izabrana nova dekanica ili dekan Filozofskoga fakulteta. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Pero2020 28.01.2021.

    Izgleda da se Jugoslaveni sa FF neće smiriti dok na položaj dekana ne postave Savu Štrbca!

  • totalnoodvaljen 27.01.2021.

    Ukidajte to više. Politologija? Kome to treba. Novinarstvo? Haha , pa i slijepci vide "kvalitetu" uradaka u novinama. Čemu rasipanje love poreznih obveznika na to? Ah zaboravio sam najveći biser : Povijest umjetnosti. Tamo ideš kad je ekonomija preteška, a na prometu su muški "Einsteini" već zauzeli mjesta. 

  • morana1 27.01.2021.

    ZG sveučilište, zahvaljujući Borasu i kliki oko njega, u slobodnom je padu. Tragikomedija u svezi izbora dekana FF, u gotovo staljinističkoj maniri, bez presedana je i Zg sveučilište udaljava od Europe i svijeta! Nažalost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare