To je to što me zanima!

Križevčaninu motorkom razvalili vrata klijeti i odnijeli mu 40 litara rakije i 120 litara vina

Vlasnik klijeti kraj Križevaca S. S. (37) ostao je i bez 120 litara vina. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, otkrili su jučer iz koprivničke policije
Vidi originalni članak

Provale u klijeti na križevačkom području sve su učestalije, a sve više Križevčana od njih strepi. Najnovija žrtva pljačke je Križevčanin S. S. (37), kojemu su nepoznati provalnici motornom pilom razrezali drvena vrata i iz klijeti u Malom Potočecu odnijeli 40 litara rakije, 100 litara bijelog i 20 litara crnog vina.

- U subotu sam bio u klijeti u Malom Potočecu kako bih, između ostalog, pokosio travu. Zaključao sam klijet, a sljedeći put kad sam došao dočekala su me provaljena vrata. Izgleda da su lopovi sve snimili jer su provalili u ponedjeljak ili utorak, a policija je obaviještena u srijedu. Vinograd nije veliki i iz hobija dolazimo tamo radi druženja, a vino i rakiju imamo za vlastite potrebe. Vjerujem da su provalnici lokalni pijanci koji točno znaju kad tko dolazi u klijet - kaže nam 37-godišnji Križevčanin s kojim smo razgovarali telefonom jer je na putu.

Vrata je popravio i stavio novu bravu, koja je samo privremeno rješenje. Na klijeti je i svjetlo koje se pali na senzor pokreta, ali ni to nije omelo provalnike. Vlasnik je odlučio staviti protuprovalna vrata koja stoje najmanje 500 eura kako bi klet zaštitio od budućih provala, a štetu je procijenio na 200 eura. Još ga više brine što imovina nije sigurna jer je sve više provalnika koji koriste odsutnost vlasnika objekta te onda provaljuju i kradu. I neki od vikendaša u Malom Potočecu, mjestašcu nepuna tri kilometra udaljenom od Križevaca, kratko su nam rekli kako su čuli za provalu te požurili provjeriti je li provaljeno i u njihove kleti.

Križevačka policija izvijestila je da je 22. i 26. srpnja u vinogradarskom predjelu mjesta Mali Potočec nepoznati počinitelj provalio u vikend objekt i otuđio više desetaka litara alkoholnog pića. Time je vlasnika oštetio za nekoliko stotina eura. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, otkrili su jučer iz koprivničke policije. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Shorv600_1 02.08.2023.

    komentator Luka10 svaka čast na komentaru,pozdrav iz Novog Marofa.

  • Shorv600_1 02.08.2023.

    Nekako mi je to premalo procijenjena šteta od strane gazde.

  • Štomikron 28.07.2023.

    Sudeći po odnešenoj robi- Zagorci garant!

Komentiraj...
Vidi sve komentare