To je to što me zanima!

Krnjakov odvjetnik traži pritvor za svog klijenta

Ivica Krnjak s mirovinom od 8.000 kuna ne može financirati česte i višednevne boravke u Zagrebu, objašnjava njegov odvjetnik Domagoj Rešetar
Vidi originalni članak

Domagoj Rešetar, odvjetnik drugooptuženog Ivice Krnjaka u slučaju 'Selotejp' zatražio je od suda pritvor za svog branjenika jer on više nema novčanih sredstava dolaziti na suđenja u Zagreb. Ovaj presedan u pravosuđu Rešetar je obrazložio činjenicom da Krnjak s mirovinom od 8.000 kuna ne može financirati česte i višednevne boravke u Zagrebu te istovremeno prehranjivati svoju petoročlanu obitelj u kojoj nitko ne radi.
- Ako je Vrhovni sud odlučio da je za slučaj 'Selotejp' nadležan zagrebački sud, onda bi bilo u redu da onima koji su optuženi i prisiljeni dolaziti na ročišta plate put, hranu i smještaj. Jer ako on ne dođe na sud, bit će optužen da opstruira postupak i odredit će mu pritvor. A Krnjak želi dolaziti na suđenja, ali nema više novca jer njegovi mjesečni troškovi boravka u Zagrebu iznose 4.700 kuna. Ima troje djece koje školuje, a kojima ne može dati ni 10 kuna džeparca - obrazložio je neobični zahtjev odvjetnik Rešetar dodajući kako sud diskriminira optuženika po imovinskoj osnovi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cigo 11.12.2008.

    ...izgleda kao njemacka mirovina,... 8000 kn !?!...pa koliko si ti zaradjivao kad si radio?,...i sta si ti to radio?,...

  • mika_h 11.12.2008.

    odvjetnikov zahtjev je logican: ako ga stave u pritvor, ostat ce 4700 kuna vise za odvjetnikove usluge.

  • oaf 11.12.2008.

    jel to neka fora \"mirovina od 8tisuća\",otac mi ima 2,200 pa uspije nahraniti tročlanu obitel i dvije skupe školarine i svi sretni i nasmijani a on krpa kraj s krajem s osam tisuća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare