To je to što me zanima!

Krojenje granica: Otkrivamo Kardeljevu zavjeru protiv RH

Novi broj Expressa otkriva sve detalje Kardeljeve akcije za zaokruživanje slovenskih granica na račun naše zemlje. U 60-ima Kardelj blokira gradnju željezničkog tunela kroz Učku...
Vidi originalni članak

Još su slovenski komunisti, pred kraj rata, započeli, a potom i nastavili stvarati preduvjete za zaokruživanje državnih granica nakon raspada Jugoslavije.

- Još 1944. Kardelj je na kongresu Osvobodilne fronte rekao ovako: ‘Jugoslavija je privremeno rješenje za Sloveniju dok ne utvrdimo svoje etničke granice, a onda izlazimo’. U 60-ima Kardelj blokira gradnju željezničkog tunela kroz Učku (koji bi Istru željeznicom spojio s Rijekom i ostatkom Hrvatske), tako da je jedina željeznička veza Istre s Hrvatskom bila (i do danas ostala) samo preko Slovenije. Štoviše, do 1992. pulska je željeznička postaja bila formalno dio slovenske željeznice, a karte su se izdavale na slovenskom. Pulska zračna luka bila je formalno samo podružnica ljubljanskog aerodroma sve do 1992. godine. Slučajno? Novi Express otkriva sve detalje borbe za granicu i okolnost da su Slovenci inzistirali na arbitraži zbog principa pravičnosti.

U novom broju tjednika, koji je na kioscima od petka, donosimo i senzacionalni intervju s Rambom Amadeusom, koji otkriva kako mu je otac 1948. završio na Golom otoku i kako je ondje prošao. Filip Šovagović, pak, priznaje kako je ‘uhljeb obrazovnog sistema, socijalizma, rata i kapitalizma’.

Otkrivamo i tko su sljedeće mete Hasanbegovićeve komisije za prevrednovanje povijesti: komunistički banditi su u obruču!

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Stanga Železni 30.06.2017.

    Kak se meni vidi ovo je sve postalo huškanje bez osnova i pameti tenzije se dižu i želi se izvuči nekakav nacionalizam iz poštenog čovjeka koji se je borio i krvario za neovisnost i samostalnost i onda se ti ljudi prikazuju u krivom svijetlu nebute Sthangu u to uvlekli! Za sve su krivi političari i sad se nitko više ne pita da smo mi izgubili sve ulaskom u tu eu tvorevinu i da moramo biti kuš i kaj je važno slovo na papiru kaj hrvatski građanin ima od granice kaj nije Dubrovnik,Split,Pula,Šibenik,Makarska biser do bisera neka se ne uvrijedi nitko pa mogel bi nabrajat do sutra hrvatski gad, je a koliko Hrvata more sebi priuštit ljetovanje u hoteli ili pansionu ma koliko si ga može uopće priuštit u kampu i šatoru MALO eto to je bitno a ovo su ostalo gluposti jer eto hrvatsko more i ljepote su uglavnom zauzeli stranci i kakve veze ima sad taj izlaz na more aj bok

  • transformer_1 30.06.2017.

    Slovenci su dobili što su htjeli, sad su na redu ostali. LEŠINARI!

  • milano 30.06.2017.

    Bez brige, neće Istrijani bit Slovenci, oni žele bit Talijani

Komentiraj...
Vidi sve komentare