To je to što me zanima!

Krov joj je pao na glavu, a obnove još uvijek neće biti

Mariji Amst (61) se prije tri godine urušio krov kuće. Kuća je potpuno uništena. Zbog birokracije 13 godina ona ne može izboriti novac za kuću
Vidi originalni članak

Na Uskrs 2006. godine Marija Amst (61) gledala je televiziju u kući u Dalju kraj Osijeka. Odjedanput se uz strahovitu buku urušio krov. Kuća je potpuno uništena, a uz krov se Mariji tada na glavu srušila i teška hrvatska birokracija. Ona ni danas ne uspijeva obnoviti ruševinu. Naime, još prije 13 godina Marijina majka Marija Horvat zatražila je obnovu ruševne kuće. Komisija za popis i procjenu ratne štete obišla ih je 1997. i utvrdila da imaju pravo na potporu za popravak u ratu oštećene kuće. No zbog preniske dodijeljene potpore M. Horvat se žalila, ali umrla je 2003., nešto prije nego što je stigao novi odgovor komisije. Kuća je ipak svrstana među objekte najgoreg stupnja oštećenja. Marija Amst kao nasljednica nastavlja borbu za obnovu kuće. No zasad je dočekala tek da joj se dom potpuno sruši. Iako su ponovno izašli na teren 2007., komisija se pozvala na nepodudarnosti prijašnjih izvještaja starih više od deset godina. Stoga su u Ministarstvu regionalnog razvoja sve vratili na početak. Jučer nam nisu mogli ništa reći o slučaju iako ga vode 13 godina.

POLA MIROVINE NA ODVJETNIKE
Marija Amst prima 1300 kuna mirovine od koje više od pola odlazi na kredit koji je dignula da plati odvjetnike.
.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Vedranius 23.09.2009.

    Sirotinjo, i Bogu si teška. U Hrvatskoj još i više.

  • mata1 23.09.2009.

    nepravda je u hrvatskoj sad sa svih strana kradu svi pa vise i crkvama nemozes vjerovati sta rade.ovamo nas velecasni u njemackoj samo prica o nekim humanostima pomocima za neku djecu u nekim vukojebinama,gdje mislim nikad nije dosao ni cent od toga. a jos nisam cuo da je pomogao nekoj familiji u nevolji ili tako nesto kao toj zeni.

  • rada čokolada 23.09.2009.

    Eno Bandić i Mamić dali pare onom popu za obnovu katedrale u Đakovu,čini mi se nekih 2 000 000 kuna! Nek velečasni odvoji 50 000 za obnovu kuće. Neće bit za fasadu,al će imat krov nad glavom,a te pare bi ionako netko zaštekao (ako se ikad bude preuređivala katedrala) ! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare