To je to što me zanima!

'Kroz 2 proizvoda vraćaju staro meso opet u prodaju'

Anonimni radnik tvrdi da je zbrinjavanje otpada skupo, pa se meso kojem je istekao rok, stavlja u druge proizvode. Kaže da za to znaju svi upleteni
Vidi originalni članak

Anonimni radnik jednog mesnog pogona ispričao je za HTV da se meso i prerađevine kojima je istekao rok trajanja miješaju i u druge proizvode i tako vraćaju na tržište. Kaže da je to otpad koji se mora zbrinuti, no zbrinjavanje je skupo, pa otpad troše kroz druge proizvode. Tvrdi kako to meso ne završava na našem tržištu već ide i u izvoz. Navodi da su dva proizvoda smišljena namjerno da bi se ta roba koristila kroz njih, te da za to znaju svi upleteni, no ne i potrošači.
Da se u Hrvatskoj prodaje meso koje je bilo zamrznuto i više od 10 godina potvrdio je i Stipan Bilić za Jutarnji list. On je bio dugogodišnji direktor HUP-ovog sektora poljoprivrede i prehrambene industrije. Dodaje kako je to veliki problem. Gordan Jerbić iz Hrvatske veterinarske inspekcije rekao je da je na našim policama meso staro najviše dvije godine, a i da se tad radi isključivo o divljači. Kaže da nikad nije doživio da se svinjske polovice dubko zamrzavaju i negira navode da se dovozi meso iz Brazila jer već 15 godina Hrvatska kao i EU imaju zabranu uvoza iz Brazila.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • gogy206 27.08.2010.

    joj ljudi,pa nije samo u pitnju meso,sve i svi proizvodi tako rade,samo eto za nesto se zna a o dosta toga nemamo pojma,evo konkretno za riblje proizvode samo sibaju druge naljepnice o roku valjanosti i ajmo opet u hladnjace,a koliko se puta razleduje i ponovo zaleduje,a da fina hrana

  • rođin rođo1 27.08.2010.

    gospodin jerebić kaže nema uvoza iz brazila,no dobro gospodine,a smrznuta piletina,puretina,svinjki but,lopatica,vratina naravno duboko zamrznuta je isključivo iz Brazila u svim trgovinama.

  • deba KING 27.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare