To je to što me zanima!

Krtice iz HNS-a: Čačiću odmah prelazi preko 80 posto članova

Iako su Čačićevi sljedbenici sa sjeverozapada procjenjivali kako će nakon izlaska iz zatvora za sobom povući 60 posto članstva HNS-a, situacija se počela mijenjati
Vidi originalni članak

Pad HNS-ove popularnosti na rekordno niskih 1,5 posto, prema zadnjem Crobarometru, mogao bi imati puno ozbiljnije političke posljedice nego što se isprva činilo.

- Vesna Pusić je ovim ‘šaranjem’ s novim porezima, prije svega porezom na kamatu, gdje je u nekoliko dana radikalno promijenila mišljenje, počinila politički harakiri - kaže nam sugovornik iz HNS-a i dodaje:

- Ona je time razorila zadnju obranu naše vjerodostojnosti, jer je HNS inzistirao na politici da nema novih poreza, da treba razvijati tržište i da građane ne treba opterećivati nikakvim novim nametima dok se Hrvatska ne počne izvlačiti iz recesije.

Iako su Čačićevi sljedbenici sa sjeverozapada zemlje procjenjivali kako će njihov lider nakon izlaska iz zatvora za sobom povući oko 60 posto članstva stranke, i to uglavnom na prostoru od Varaždina do Zagreba, situacija se zadnjih dana počela mijenjati. Bivši predsjednik HNS-a u svibnju može tražiti prijevremeno puštanje na slobodu.

- Za Radimirom Čačićem mogao bi poći najveći dio članstva na donjim i srednjim razinama. Treba vidjeti kako će se postaviti saborski zastupnici jer je većina njih lojalna Vesni Pusić. No teško je očekivati da će ona na izborima, kad god oni bili, prijeći izborni prag - zaključuje naš sugovornik.

Stranka će se teško oporaviti

U Saboru HNS trenutačno ima 15 zastupnika. S 1,5 posto podrške na sljedećim izborima ne bi ušao u Sabor. Radimir Čačić bez koalicije sa SDP-om ne može računati na više od nekoliko mandata.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • NEOPISIVO 01.05.2014.

    U ožujku 1991 učlanio u HNS vjerujući da će Savkina stranka biti stožer hrvatske državotvornosti i zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa. Danas kao formalni član, nakon trogodišnjeg pasiviziranja želim doživjeti krah te klijentelističke antinacionalne komunjarske nakaradno liberalne koruptivne stranke i političku smrt nekarakternih zlih nepoštenih vođa Pusić, Čačić i Vrdoljak.

  • pčela 01.05.2014.

    nakaradni izborni(koalicijski) zakon,nakaradna vlada.

  • zelot 01.05.2014.

    Ne razumijem zašto SDP uopće ima potrebu koalirati sa strankom koja ne prelazi 2% a kamoli izborni prag.

Komentiraj...
Vidi sve komentare