To je to što me zanima!

Krvava noć u Istri: Nožem ubio ženu i sina i htio sebe

Rakalj: Roberto Percan je u noći na subotu ubio nožem suprugu i devetogodišnjeg sina u kući, a nakon toga je i sebe pokušao ubiti rezanjem žila
Vidi originalni članak

Krvavo subotnje jutro šokiralo je mještane Raklja, istarskog sela između Pule i Labina. Bolni jecaji rodbine, susjeda i prijatelja odjekivali su selom u kojem je zadnje ubojstvo bilo, kažu najstariji mještani, još 1942.. Roberto Percan (44) u obiteljskoj kući nešto iza pola noći ubio je suprugu Alenku (41) i devetogodišnjeg sina Martina. Režući si vene na rukama i on se pokušao ubiti. Liječnici pulske Opće bolnice bore se za njegov život. Mrtvu majku i brata u spavaćoj sobi je na krevetima pronašao 18-godišnji sin Mateo koji se u noći vratio iz sela. Šokiran krvavim prizorom otrčao je do susjeda Andrea Lakovića koji je odmah pozvao policiju.
- Nešto iza dva sata Mateo me probudio. Rekao mi je da je kuća puna krvi te da je u krevetu vidio ubijenu majku. Bio je izvan sebe. Nisam imao snage otići i vidjeti mrtve susjede - priča Andrea koji je o zločinu izvijestio policiju.

U KREVETU IH JE UBIO KUHINJSKIM NOŽEM
Nataša Rogić iz istarske policije kaže da se radi o dvostrukom ubojstvu te pokušaju samoubojstva. Za zločin se sumnjiči suprug i otac Roberto Percan. O motivima se za sada niti ne govori.
- Majka i sin su ubijeni kuhinjskim nožem u spavaćoj sobi. Ležali su svatko u svojem krevetu. Kada mu se i ako zdravstveno stanje poboljša, Roberto Percan odmah će biti uhićen – dodaje Rogić.
Doznajemo da su i istražitelji vidjevši zastrašujući krvavi prizor u spavaćoj sobi Percanovih doživjeli pravi šok.
Policija je oko 9.50 sati iznijela tijela majke pa sina iz kuće, a istražni sudac naložio je obdukciju.
- Pustite me samo da ih vidim - kriknula je Marija vidjevši da joj zauvijek odvoze mrtvu kćer i unuka.
- Oko 21 sat zet Roberto me nazvao telefonom. Tek sada mi se taj poziv čini čudnim. Pitao sam ga treba li me nešto, međutim, rekao mi je samo da me želi čuti, poklopivši  mi slušalicu. Što da vam kažem, šokiran sam totalno - priča utučeni  Milio Peruško, otac ubijene Alenke.
O ubojici i ubijenima zaprepašteni susjedi imaju samo riječi hvale. Roberto je zaposlenik Istarskog vodovoda u Puli, dok je ubijena supruga i majka bila prodavačica u obližnjoj Krnici. Međutim, među susjedima ima i onih koji pak kažu da je Roberto znao biti čudan.
- Noge su mi se oduzele i pao sam dulje čuvši da je Roberto nožem ubio Alenku i malog Martina. Nikad boljih susjeda od njih. Neznam što mu bi. Zajedno smo nogomet igrali i stoku čuvali – priča susjed Emil Mirković.
Policijska istraga u ovom je trenutku usmjerena na utvrđivanje motiva ovog zastrašujućeg zločina.

PULSKI MONSTRUM UBIO TROJE LJUDI I DVOJE DJECE
Damir Voškion (48) je u studenom 2007. godine u obiteljskoj kući ubio oca Renata (70), šogoricu Natašu (36), brata Deana (40) te nećake Karlu (7) i Maura (63 dana). Sud ga je proglasio neubrojivim te ga osudio na prisilno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi koje može trajati maksimalno 40 godina.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • black25 12.04.2009.

    Bože moj dragi... ma kao da ovo smeće ima opravdanje \"otkaz\", \"recesija\", \"nema se novca\" draga rori.. Čovjek kojega stvarno nešto toliko nadljudski muči će ubiti sebe, a ne zaklati dijete, i ženu. Za to ipak moraš biti izopačeni đavolji izrod! Kako mu nije bilo žao, majko moja mila..! To jadno, nevino, nemoćno dijete...I jadna žena. Ali srce mi se najviše lomi na dijete. I onda još takvu đubrad blago kazne,a najčešće se izvuku na neuračunljivost... Ma želim mu sve muke i gadosti ovoga svijeta!!!

  • pitija 11.04.2009.

    I još se doktori bore .za kretenov život ....Ma šta se imaju boriti za njegov život..neka okrenu glavu..odu na kavu..na wc..ma bilo kuda dok gamad ne krepa...ubiti djete od 9 godina nožem a sebi žilice rezao...fuuuj..

  • magistra 11.04.2009.

    Zločin je prestrašan,ubiti ženu i dijete od 9 godina,monstrum.I još se liječnici trebaju boriti da ga spase. Trebalo ga pustiti da iskrvari,čemu trošiti novce na hospitalizaciju za smrada.Moram spomenuti i da mi nisu jasni svi oni koji daju minus na normalne komentare.Čini li vam se ovaj čin u redu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare