To je to što me zanima!

Krvava osveta: Hudoroviće su osudili na 57 godina zatvora

Karlovac: Njih su teretili da su u listopadu prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti ubili Matu Velića i teško ozlijedili njegovu kćer. Presuda je nepravomoćna
Vidi originalni članak

Zbog teškog ubojstva iz bezobzirne krvne osvete, kao i pokušaja ubojstva na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno su osuđeni Juraj Hudorović na 30 godine kazne zatvora, Nenad Hudorović na 27 godina zatvora, a maloljetnom 15-godišnjaku se izriče odgojna mjera i upućuje se u odgojni maloljetnički zatvor. Juraj i Nenad Hudorović i 15-godišnjak  proglašeni su krivima jer su prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti između Luga Draganičkog i Ilovca pucali u članove obitelji Velić, te usmrtili Matu Velića, a teško ranili maloljetnicu i Dragu Jurković.

Hudorovići su Audijem pratili Veliće u tamiću i tijekom vožnje u njih ispalili veliki broj metaka. Očevidom je utvrđeno da je trinaest metaka pogodilo vozilo. Ispaljeni metci su usmrtili Matu Velića, a teško su ranjene Draga Jurković i maloljetnica. Maloljetnica je zadobila ustrjelnu ranu glave, a  Draga prostrjelnu ranu prsišta i ruke. Osim njih u kamionu su se nalazili Frane Velići i malo dijete, a samo stjecajem sretnih okolnosti nisu zadobili nikakve ozljede.  

Sudsko vijeće je utvrdilo da su osuđeni Hudorovići s namjerom započeli, ali nisu dovršili namjeru da sve članove obitelji Velić u tamiću liše života. Također je utvrđeno da je motiv bio osveta zbog događaja u Otoku Oštarijskom kraj Ogulina kada je Frane Velić teško ranio braću Zdravka i Zorana Hudorović.

- Nesporno je utvrđeno da je u te osobe odostraga pucano i to dva je streljiva ispucao Juraj Hudorović što i priznaje, a ostatak streljiva je ispucao maloljetnik. Nenad je rekao da je ispucao nekoliko metaka, a onda da nije niti bio u vozilu. Sva trojica su na sebi imali barutne čestice - rekao je Ante Ujević, predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Karlovcu, te obrazlaže kaznu zatvora. 

 - Tu imamo pet kaznenih djela. Jedno djelo je dovršeno, a bilo je još čak četiri pokušaja ubojstva. Oni su u njih pucali, ne kao u ljude, već kao u glinene golubove. Tolika mržnja i toliki broj streljiva ispaliti na javnom mjestu na prometnici. Takvo nešto smo viđali samo na filmu, a ne u civiliziranom svijetu - zaključio je Ujević. 

Osuđenima se produljuje pritvor, a maloljetniku se produljuje pritvor zbog opasnosti od ponavljanje djela i zbog posebno teških okolnosti ovog kaznenog djela. 

Članovi obitelji osuđenih, koji su čekali ispred suda na parkiralištu, su burno reagirali na presudu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • DRITO_KONJ 17.06.2011.

    Wild wild west Croatia.

  • zendraf 17.06.2011.

    Tako je i u redu, samo što bi se jednako tako trebalo kažnjavati i Hrvate, a ne samo Rome. Ne mogu se oteti dojmu da je ovdje u pitanju pristranost suca, odnosno segregacija po nacionalnoj osnovi, jer znamo svi za slučajeve pretučenog Kineza i njegovog tasta gdje su ubojice Hrvati prošli samo s uvjetnim kaznama, znamo za Luku Ritza gdje su ubojice prošli praktički nekažnjeno, itd, itd. Prema ustavu smo navodno svi isti, a ustav očite ne poštuju oni koji ga provode. To je Hrvatska!

  • dreamer1987 17.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare