Obavijesti

News

Komentari 9

Krvava osveta: Hudoroviće su osudili na 57 godina zatvora

Krvava osveta: Hudoroviće su osudili na 57 godina zatvora
2

Karlovac: Njih su teretili da su u listopadu prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti ubili Matu Velića i teško ozlijedili njegovu kćer. Presuda je nepravomoćna

VIDEO

Zbog teškog ubojstva iz bezobzirne krvne osvete, kao i pokušaja ubojstva na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno su osuđeni Juraj Hudorović na 30 godine kazne zatvora, Nenad Hudorović na 27 godina zatvora, a maloljetnom 15-godišnjaku se izriče odgojna mjera i upućuje se u odgojni maloljetnički zatvor. Juraj i Nenad Hudorović i 15-godišnjak  proglašeni su krivima jer su prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti između Luga Draganičkog i Ilovca pucali u članove obitelji Velić, te usmrtili Matu Velića, a teško ranili maloljetnicu i Dragu Jurković.

Hudorovići su Audijem pratili Veliće u tamiću i tijekom vožnje u njih ispalili veliki broj metaka. Očevidom je utvrđeno da je trinaest metaka pogodilo vozilo. Ispaljeni metci su usmrtili Matu Velića, a teško su ranjene Draga Jurković i maloljetnica. Maloljetnica je zadobila ustrjelnu ranu glave, a  Draga prostrjelnu ranu prsišta i ruke. Osim njih u kamionu su se nalazili Frane Velići i malo dijete, a samo stjecajem sretnih okolnosti nisu zadobili nikakve ozljede.  

Sudsko vijeće je utvrdilo da su osuđeni Hudorovići s namjerom započeli, ali nisu dovršili namjeru da sve članove obitelji Velić u tamiću liše života. Također je utvrđeno da je motiv bio osveta zbog događaja u Otoku Oštarijskom kraj Ogulina kada je Frane Velić teško ranio braću Zdravka i Zorana Hudorović.

- Nesporno je utvrđeno da je u te osobe odostraga pucano i to dva je streljiva ispucao Juraj Hudorović što i priznaje, a ostatak streljiva je ispucao maloljetnik. Nenad je rekao da je ispucao nekoliko metaka, a onda da nije niti bio u vozilu. Sva trojica su na sebi imali barutne čestice - rekao je Ante Ujević, predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Karlovcu, te obrazlaže kaznu zatvora. 

 - Tu imamo pet kaznenih djela. Jedno djelo je dovršeno, a bilo je još čak četiri pokušaja ubojstva. Oni su u njih pucali, ne kao u ljude, već kao u glinene golubove. Tolika mržnja i toliki broj streljiva ispaliti na javnom mjestu na prometnici. Takvo nešto smo viđali samo na filmu, a ne u civiliziranom svijetu - zaključio je Ujević. 

Osuđenima se produljuje pritvor, a maloljetniku se produljuje pritvor zbog opasnosti od ponavljanje djela i zbog posebno teških okolnosti ovog kaznenog djela. 

Članovi obitelji osuđenih, koji su čekali ispred suda na parkiralištu, su burno reagirali na presudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi