To je to što me zanima!

Krvnik će se braniti sa slobode, a Srbija će za njega jamčiti?

Mladićev odvjetnički tim zahtjev pravda zabrinutošću da general u Haagu nema adekvatno liječenje i da postoje propusti u dosadašnjemu medicinskom tretmanu
Vidi originalni članak

Obrana srpskoga generala Ratka Mladića uputila je prije nekoliko dana zahtjev srpskoj vladi za davanje jamstava kako bi Mladića privremeno pustili na slobodu.

Mladićev odvjetnički tim zahtjev pravda zabrinutošću da general u Haagu nema adekvatno liječenje i da postoje propusti u dosadašnjemu medicinskom tretmanu, pa mole da odluka vlade, ako je to moguće, bude što hitnija. Dostavi li vlada pisana jamstva Mladićevim odvjetnicima, to će značiti da Republika Srbija službeno jamči da će general biti vraćen u Haag ako sud to zatraži.

- Očekujemo da će vlada najkasnije za deset dana dati garanciju, koju ćemo potom priložiti medicinskoj dokumentaciji i uputiti još jedan zahtjev sudu za Mladićevo oslobađanje - rekao je Miodrag Stojanović, jedan od generalovih odvjetnika, koji njegovo zdravstveno stanje prikazuju vrlo složenim.

Imao je dva moždana udara i infarkt, a u svibnju ove godine navodno je došlo do dodatnih komplikacija s Mladićevim zdravljem. Odvjetnici ne vide razlog zbog kojeg bi se njihov zahtjev odbio, unatoč tome što je riječ o čovjeku koji je više od 16 godina proveo u bijegu i skrivanju od Haaga.

Zbog lošeg je zdravlja prije gotovo tri godine iz Haaga na privremenu slobodu pušten i Vojislav Šešelj, optuženik za ratne zločine, no zdravlje ga nije ometalo da nakon toga organizira političke skupove na kojima se okupljaju radikali.      

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Šumar66 11.09.2017.

    sramota za cijelu evropu

  • TVRDOGLAVI SVABO 11.09.2017.

    ovaj na slici glavonja je dusa od covjeka nezovu ga dzaba dusman

  • TVRDOGLAVI SVABO 11.09.2017.

    ovaj kaponja je susa od covjeka nezovu ga dzaba dusman

Komentiraj...
Vidi sve komentare