To je to što me zanima!

Kubanci će kupovati kuće po prvi puta nakon 1959. godine

Raul Castro nedavno je dopustio kupnju i prodaju automobila. Sada je otišao korak dalje i nakon 50 godina dopustio ljudima prodaju i kupnju kuća i drugih nekretnina
Vidi originalni članak

Kubanski predsjednik Raul Castro najavio je da će uskoro dopustiti kupnju i prodaju nekretnina, piše Daily Mail

Usvojeni zakon na snagu stupa za tjedan dana, točnije 10. studenog, a trgovanje dopušta kubanskim državljanima i onima s trajnim prebivalištem na Kubi.

Komunistička vlast donijela je takvu odluku nakon više od 50 godina, a logičan je slijed nakon što je Castro dopustio trgovanje automobilima prošli mjesec, te pokretanje malih biznisa. 

Mnogi Kubanci izbjegli su s otoka nakon revolucije i dolaska Fidela Castra na vlast, a njihova je imovina postala državno vlasništvo. Imovina su koristili građani, ali ona je ostala u vlasništvu države. Kubanci su do sada mogli samo nasljeđivati te nekretnine, a uz nadzor vladine agencije mogli su ih mijenjati. zbog toga došli je do procvata crnog tržišta, a građani su do nekretnina dolazili davanjem mita državnim službenicima. 

Kubanci će od sada moći posjedovati samo dvije nekretnine, jednu za stanovanje i drugu za odmor.  No, na kupnju nekretnina plaćat će se porez. Predsjednik Castro ipak naglašava da unatoč ovoj  tržišnoj reformi namjerava očuvati Kubu kao socijalističku zemlju. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zippysnake 05.11.2011.

    Vratite nam socijalizam i Jugoslaviju! Tvornice radnicima, a crkvena imovina za javni interes !! Ja sam ZA !!!!

  • deba KING 05.11.2011.

    socijalizam rulz

  • Sol Invictus 04.11.2011.

    Blago nama. Mi to sve odavna možemo ali nemamo za kaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare