To je to što me zanima!

Kuće obranjene, a požar kod Škabrnje lokaliziran

Na miniranom području između Nadina i Škabrnje buknuo je požar. Gasili su ga i tri kanadera i četiri air tractora. Mještani su branili kuće od požara
Vidi originalni članak

Na miniranom području između Nadina i Škabrnje u srijedu ujutro oko 9.30 sati buknuo je požar koji su gasili tri kanadera, četiri air tractora te 30 vatrogasaca JVP-a Benkovac i Zadar, te DVD-a Škabrnja. Prema procjenama izgorjelo je oko 150 hektara borove i smrekove šume te mladih hrastova i suhe trave. Vatra je u zaseoku Ivkovići ušla u dvorišta kuća. Mještani su se sami uključili i pomagali s vatrogascima obraniti kuće od požara.
- Nije svejedno kad ti vatra uđe u dvorište. Polijevaš sam vodom dok ne dođu vatrogasci i kanaderi - kaže jedan mještanin Škabrnje, dok starija mještanka dodaje da je ovo skoro gore od onog kad su im kuće gorjele u ratu.
Sumnjaju da je i ovaj požar podmetnut, kao i mnogi prije rata. Vatrogascima i mještanima, koji su okućnice branili s čim god su stigli, gašenje je otežavao jak vjetar, koji je rasplamsavao plamen. Željku Marijačiću u susjednom Nadinu vatra se približila na 50 metara od kuće, međutim nije mogao sam napraviti ništa, jer su na toj udaljenosti postavljene mine, čije je eksplozije čuo kratko nakon što se zapalila šuma.
- Da nije kanadera ne bi na ovom miniram dijelu ništa ugasili. Došlo bi mi do kuće - rekao je Željko koji je s obitelji promatrao kako gori šuma između Nadina i Škabrnje. Požar između Nadina i Škabrnje je lokaliziran oko 19 sati, a na požarištu će cijelu noć dežurati 10-tak vatrogasaca.


VLAK MORAO ČEKATI ZBOG POŽARA

Vlak HŽ-a iz Knina prema Zadru morao je čekati pred Škabrnjom, jer je promet prugom zbog požara bio u prekindu od 12.15 do 12.45 sati.



VATRA U ZEMUNIKU GORNJEM UGAŠENA
U srijedu poslijepodne buknuo je i požar u susjednom Zemuniku Gornjem. Gorili su suha trava i nisko raslinje, a do dolaska vatrogasaca, vatru su gasili sami mještani, jer je plamen došao do kuća. Na teren su odmah upućene tri vatrogasne ekipe JVP Zadar. Požar je navečer ugašen.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • boyfromkc 10.09.2009.

    ja ne kuzim te ljude koja je to bolest zapalit šumu i kaj to njih tak pali jbte to treba streljat sve

  • Zeljk0 09.09.2009.

    sliku br 1 za fotografiju dana!

  • mayhem26 09.09.2009.

    Znaju srbi gdje treba potpalit....gamad.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare