To je to što me zanima!

'Kućicu' na stablima gradio 14 godina, drži ju 258.000 čavala

Golema drvena kuća stoji na šest stabala i ima 10 katova. Horace Burgess kaže kako mu je Bog rekao da mu izgradi kuću na drvu i da će mu on osigurati materijal
Vidi originalni članak

O kućici na stablu maštala su mnoga djeca. Amerikanac Horace Burgess (60) napravio je jednu takvu, no ne za svoju djecu već za Boga. U njegovom slučaju kućica na stablu prerasla je u dvorac. Golemo drveno zdanje najveće je takvo na svijetu. Propinje se 30 metara u visinu i ima 10 katova, a temelje čine šest stabala. Horace ju je gradio 14 godina.

Kaže da je inspiraciju za gradnju dobio zbog vizije koju mu je poslao Bog:

- Jednog dana sam se molio i Bog mi je rekao da mu sagradim kuću na drvu i da nikada neću ostati bez materijala ako krenem graditi - pojašnjava Amerikanac. 

Većinom je koristio reciklirane materijale od drvene građe. Procijenio je da je za izgradnju potrošio oko 12.000 dolara (oko 66.000 kuna), a u konstrukciju kuće zabio je 258.000 čavala. Kuća od 10.000 četvornih metara u Tennesseeju ima spiralno stubište koje vodi do vrha, svetište, malu kapelicu, galeriju gdje su inače u crkvi smješteni zborovi, košarkaški teren, gomilu soba, prolaza i balkona. 

- U kuću su svi dobrodošli. To je Božja kućica na drvu i zbog toga ju pazi. Bog je iskoristio moje ruke kako bi sve bilo na svom mjestu, no priznajem da su mi u gradnji pomogli prijatelji i obitelj - ispričao je arhitekt za Funster

Idi na 24sata

Komentari 82

  • IvanMaljevac 08.04.2012.

    Treba imat volju :D

  • Štef Perin 04.04.2012.

    a građevinska? ah da, pa to je ipak amerika!

  • NindzaKornjaca 04.04.2012.

    svaka luda ima svoju zanimaciju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare