To je to što me zanima!

Kuhati više od 15 tisuća obroka je previše i neodrživo. Volonteri će biti na terenu dok su potrebni

Ministar graditeljstva Darko Horvat smatra da je brojka od 15.000 toplih obroka koliko ih se dnevno priprema u Petrinji, prevelika. Kaže kako pripremu i podjelu preuzima državna tvrtka Pleter
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je kako količina dnevno pripremljenih obroka za volontere u Petrinji sada prelazi 15.000 i smatra kako je to prevelik i neodrživ broj toplih obroka koji je potrebno pripremati.

- Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni -  izjavio je. Rekao je i kako od ponedjeljka posao pripreme i podjele obroka preuzima državna tvrtka Pleter, prenosi Dnevnik.hr.

GRADIT ĆE I MONTAŽNE KUĆE? Horvat: Za dvije godine moglo bi se obnoviti do 3000 kuća

- Osigurat ćemo veću sigurnost u pripremi hrane - naglasio je i dodao kako je Vlada osigurala 160 milijuna kuna za obrtnike koji ne mogu raditi zbog potresa. Samci će dobiti jednokratni iznos pomoći od maksimalnih 2500 kuna, a obitelji do 3500 kuna.

- Iz dana u dan situacija se normalizira, a sve ono što se radi na terenu ima svoju glavu i rep - poručuje Horvat. 

DOGRADONAČELNICA GLINE PLAKALA: Bili smo ispred kuće žene kojoj je poginuo sin. Rekla mi je: 'Moj Darko, sve se srušilo na njega'

Ministar je rekao i kako nema potrebe za mobilizacijom kuhinjskih modula Hrvatske vojske.

-Oni koji su do jučer obnašali ministarska mjesta imaju predugačak jezik, a ti su jezici politički obojani. MORH je jasno u priopćenju rekao za što je ta kuhinja i zašto nije uporabljiva za ovakvu situaciju - izjavio je. 

S današnjim danom na terenu je instalirano 297 stambenih jedinica iz resursa države koje su stavljene u uporabu, a turska vlada je donirala još 70 kućica.

Idi na 24sata

Komentari 278

  • 10.01.2021.

    ćuj facu, strah ga da neostane ništa

  • 10.01.2021.

    jadna država kad narod volntira, kod Tita je država sve organizirala, hranu, šatore, pomoć, ovi su pokrali i robne rezerve

  • dvadesetčetverosatnivirusić 10.01.2021.

    možete li prestati objavljivati slike ovog zajapurenog lika...djeca mi imaju noćne more

Komentiraj...
Vidi sve komentare