To je to što me zanima!

Kujica Ami iz Rijeke brani od zlih klaunova koji plaše ljude

Denis Prtenjača, trener pasa iz Rijeke, snimio je šaljivi video kojim je osvojio internet. Ipak, upozorava da nešto slično ne činite jer nije htio promovirati obranu pomoću pasa
Vidi originalni članak

Video smo snimili iz zabave, kao šalu na osnovu trenutnog trenda klaunova koji plaše ljude, naglasio je riječki trener pasa Denis Prtenjača (43).


- Kako i ja i kolega volimo raditi s psima, u subotu smo se malo poigrali. Kolega se obukao u klauna i u prisustvu djece, koja su gledala snimanje, snimili kratki uradak. No to nikako ne znači da na ovaj način promoviram samostalnu obranu i napad sa psima. Treniranje pasa je ozbiljna stvar i mora se provoditi stručno i profesionalno. Prije svega, kod kupnje ili udomljavanja pasa treba uzeti psa prema svojim mogućnostima, da čovjek, pas i okolina budu zadovoljni. Psa zatim treba prilagoditi i odgojiti, a tek onda razmišljati o učlanjivanju u klub i o profesionalnom treningu. Kod takvih stvari treba imati puno iskustva i biti stabilna, odgovorna osoba i trening se nikako ne bi trebao obavljati samostalno kod kuće. - Uz to pas mora imati odličnu socijalizaciju i poslušnost - dodao je Prtenjača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video



Treningom pasa profesionalno se bavi već 20 godina, a neprofesionalno još od djetinjstva. U njegovoj školi “Denis dog training and hotel” treniraju se određeni psi za određene sportove poput IPO-a najpoznatijeg pasjeg sporta na svijetu, gdje se psi obučavaju u tri segmenta - poslušnost, obrana i napad i trag.

- Osim što i psi i vlasnici uživaju u ovakvim treninzima, kod pasa se razvija njihova sposobnost do najsitnijih detalja - objašnjava nam trener Denis.

Spot gdje njegova sedmogodišnja kujica Ami napada i brani vlasnika od klauna snimljen je u subotu. Radi se o križancu nizozemskog ovčara, koji se inače koristi u nizozemskoj policiji, a da Ami dolazi iz posebne loze dokazuje i njen otac, koji je “zaposlen” u Washingtonskoj policiji te djed, koji je jedan od najbolih pasa nizozemske policije. 

Inače, najnoviji slučaj klaunomanije zabilježen je prošlog petka u Beničancima nedaleko od Donjeg Miholjca. Tri maloljetnika (dvije djevojčice i jedan dječak) te jedan 24-godišnjak odjenuli su se kao klaunovi i hodali po selu ispuštajući neartikulirane zvukove plašeći mještane, osobito djecu. Policija ih je privela i evidentirala te će protiv njih biti podignuta prekršajna prijava.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • sol 28.10.2016.

    Ja njemackom ovcaru, (bivsi policijski) nacrtao na hameru klauna, potrgo je papir na mrvice, opcenito svaki malo ostriji pas to napravi!

  • Dark Plant 28.10.2016.

    A što kada, nakon svih silnih treninga na klaunovima, na cesti napadne klauna kojem je posao uveseljavanje djece?

  • jo2hn8ny 28.10.2016.

    Opet 24 časa reklamira borbenog psa, koji spada u kategoriju smrtonosnog oružja !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare