Obavijesti

News

Komentari 17

Kujica Ami iz Rijeke brani od zlih klaunova koji plaše ljude

Kujica Ami iz Rijeke brani od zlih klaunova koji plaše ljude
9

Denis Prtenjača, trener pasa iz Rijeke, snimio je šaljivi video kojim je osvojio internet. Ipak, upozorava da nešto slično ne činite jer nije htio promovirati obranu pomoću pasa

VIDEO

Video smo snimili iz zabave, kao šalu na osnovu trenutnog trenda klaunova koji plaše ljude, naglasio je riječki trener pasa Denis Prtenjača (43).

Kujica Ami obučena je da brani od "strašnih" klaunova Reporter: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on Thursday, 27 October 2016


- Kako i ja i kolega volimo raditi s psima, u subotu smo se malo poigrali. Kolega se obukao u klauna i u prisustvu djece, koja su gledala snimanje, snimili kratki uradak. No to nikako ne znači da na ovaj način promoviram samostalnu obranu i napad sa psima. Treniranje pasa je ozbiljna stvar i mora se provoditi stručno i profesionalno. Prije svega, kod kupnje ili udomljavanja pasa treba uzeti psa prema svojim mogućnostima, da čovjek, pas i okolina budu zadovoljni. Psa zatim treba prilagoditi i odgojiti, a tek onda razmišljati o učlanjivanju u klub i o profesionalnom treningu. Kod takvih stvari treba imati puno iskustva i biti stabilna, odgovorna osoba i trening se nikako ne bi trebao obavljati samostalno kod kuće. - Uz to pas mora imati odličnu socijalizaciju i poslušnost - dodao je Prtenjača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:11
klaun



Treningom pasa profesionalno se bavi već 20 godina, a neprofesionalno još od djetinjstva. U njegovoj školi “Denis dog training and hotel” treniraju se određeni psi za određene sportove poput IPO-a najpoznatijeg pasjeg sporta na svijetu, gdje se psi obučavaju u tri segmenta - poslušnost, obrana i napad i trag.

- Osim što i psi i vlasnici uživaju u ovakvim treninzima, kod pasa se razvija njihova sposobnost do najsitnijih detalja - objašnjava nam trener Denis.

Spot gdje njegova sedmogodišnja kujica Ami napada i brani vlasnika od klauna snimljen je u subotu. Radi se o križancu nizozemskog ovčara, koji se inače koristi u nizozemskoj policiji, a da Ami dolazi iz posebne loze dokazuje i njen otac, koji je “zaposlen” u Washingtonskoj policiji te djed, koji je jedan od najbolih pasa nizozemske policije. 

klaun

Inače, najnoviji slučaj klaunomanije zabilježen je prošlog petka u Beničancima nedaleko od Donjeg Miholjca. Tri maloljetnika (dvije djevojčice i jedan dječak) te jedan 24-godišnjak odjenuli su se kao klaunovi i hodali po selu ispuštajući neartikulirane zvukove plašeći mještane, osobito djecu. Policija ih je privela i evidentirala te će protiv njih biti podignuta prekršajna prijava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina