To je to što me zanima!

Kujundžić: Hebrang je klicao Jadranki i Ivi, a sad Karamarku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Hrvatske zore smatra kako ga Andrija Hebrang želi diskreditirati govorenjem neistine. Izaći će na referendum o braku 1. prosinca i zaokružiti 'ZA'
Vidi originalni članak

U emisiji Dnevni red na 24sata TV-u gostovao je predsjednik stranke Hrvatska zora Milan Kujundžić i odgovorio na optužbe koje je protiv njega iznio Andrija Hebrang, koji je, između ostalog, rekao da je Kujundžić lažni branitelj koji želi uništiti HDZ. Bivši HDZ-ovac smatra da ga Hebrang želi diskreditirati, pri čemu se služi govorenjem neistine.

- Hebranga ne bih puno komentirao. On je svojim životom rekao sve, da je to samo jedno u nizu govorenja neistine. Činio je to Andrija i prije, očito je na nekom zadatku. Kako je prije klicao Ivi i Jadranki, tako sada kliče Karamarku. U rat sam krenuo među prvima 1991. godine. Ja HDZ ne razbijam. HDZ je Hrvatsku doveo na rub, a SDP je prebacio preko ruba i propadamo u svakom smislu -  rekao je Kujundžić koji misli da Hebrang govori u svoje ime, ali da se pritom ulaguje nekima što je oduvijek činio.

'Mi smo ozbiljni, ne želimo se igrati politike'

Smatra da Hrvatska zora može ostvariti uspjeh na izborima. 

- Mi koji smo ušli u ovaj projekt smo ozbiljni, ne želimo se igrati politike. Projekt je zasnovan na objektivnoj analizi, a to je da su velike stranke izgubile kredibilitet u hrvatskom narodu -  rekao je bivši član HDZ-a koji smatra da Hrvatska zora ima velike šanse sastavljati iduću Vladu. 

Objasnio je kako je stanje u Hrvatskoj toliko loše da traži promjenu zbog čega objektivno neće biti teško pobijediti HDZ i SDP. 

- 80 posto birača ne zna za koga bi glasovalo, traže put za sebe i svoju djecu i tu je prostor u koji treba ući, u koji će ući Hrvatska zora. Mi ne pričamo o planu i onda dođemo na vlast kao SDP koji ne zna što učiniti. Već radimo vrlo ozbiljne projekte - rekao je Kujundžić. 

'HGK govori puno o našoj zbilji koju treba mijenjati'

Osvrnuo se i na tvrdnje da je Ivo Sanader u dogovoru s ljevicom odlučio razbiti HDZ i postaviti Ivu Josipovića za predsjednika, rekavši kako ne zna koliko je to točno i da je ipak Hebrang taj koji je blisko surađivao sa Sanaderom i hvalio ga, pa bi najbolje bilo pitati njega. 

- Treba pitati druge. Ja sam bio obični član HDZ-a bez funkcije. Oni znaju puno više, zajedno su putovali, večerali - rekao je. 

Smatra da situacija s Hrvatskom gospodarskom komorom govori o hrvatskoj zbilji koju treba mijenjati. 

- Krađa nema predbilježbu stranke, to je nešto što se događalo i što se vjerojatno i sada događa. Treba urediti sustav. Moramo urediti državu i deblokirati institucije, a za to trebaju doći novi ljudi. Ne mogu ih deblokirati oni koji su ih paralizirali. Dok oni ne odu sa scene nema normalnog života u Hrvatskoj -  tvrdi Kujundžić.

'Na referendumu o braku zaokružit će 'ZA'

U Hrvatskoj zori su, tvrdi, predvidjeli Vukovar, zbog čega su u grad išli dan ranije, u nedjelju. Smatra da treba podijeliti ljude koji su išli u koloni i prisjećali se žrtava od onih koji su se došli slikati. U Vukovaru je, kaže, trebalo biti jedinstvo. 

- Vukovar je samo potvrda nesposobnosti vladajućih elita. To je samo potvrda da se treba ići u nove pokrete -  rekao je. 

Vjeruje da su referendumi u Hrvatskoj samo način odvlačenja pozornosti, kao i da su ih isprovocirali HDZ i SDP mijenjanjem zakona. U Bogdanovcima je potpisao za raspisivanje referenduma o ćirilici, a 1. prosinca izaći će na referendum o braku i zaokružiti 'ZA'. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Klukas 21.11.2013.

    Hebrang je prevrtljivac. Voli govorit neistine.

  • plavi-9 20.11.2013.

    kujunđiću isti si kao i SDP i HDZ boriš se za fotelju i kako najlakše pljačkati uđeš u politiku i sva vrata lopovluka su ti otvorena

  • Ain Stein_535 20.11.2013.

    Hebran je večinu svog života lagao čak i kako se zove..................

Komentiraj...
Vidi sve komentare