To je to što me zanima!

Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta

Tko je kriv, teško je reći. Treba učiniti sve da se dozna da li se pogriješilo, a bojim se da je bilo propusta, i da nam se to više nikada ne ponovi, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Izražavam iskrenu i duboku sućut zbog smrti dječaka iz Metkovića. Odmah smo krenuli sa usmenim razgovorima i sa slanjem  inspekcije u Split i Metković. Tko je kriv, teško je reći. Treba učiniti sve da se dozna da li se pogriješilo, a bojim se da je bilo propusta, i da nam se to više nikada ne ponovi. Treba istražiti sve ljude koji su sudjelovali, to dijete je bilo kod nekoliko liječnika, rekao je u subotu ministar zdravstva Milan Kujundžić, javlja RTL. 

IZRAZILI SUĆUT OBITELJI Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...

Podsjetimo, ranije se o svemu oglasilo i Ministarstvo:

- Slijedom članka  objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati.

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke:specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • 27.12.2018.

    I što sad,sve po starom i bez ikakvih sankcija....nedopustivo

  • 18.12.2018.

    Činjenica je da će liječnici uvijek stati jedni iza drugih i međusobno se pokriti upravo iz razloga što su svjesni da svatko od njih griješi. Dok god postoji i mala mogućnost da se postupak može opravdati, nje se drže. Ovdje je bila teška situacija sa dvostrukim atakom na organizam, atakom i virusa i bakterije. Može se dopustiti da to liječnik opće prakse ne prepozna jer je teško prepoznati, ali ne može se dogoditi da se dijete u takvom stanju hitno ne šalje dalje !

  • Ivica9999 16.12.2018.

    Ostavka

Komentiraj...
Vidi sve komentare