Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...

U ponedjeljak započinje zdravstveno inspekcijski nadzor vezano za slučaj preminulog dječaka u Metkoviću. Ministarstvo zdravstva izražava sućut obitelji te ističe kako će o nalazu inspekcije javnost biti obavještena

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23 komentara

Donosimo priopćenje Ministarstva zdravstva vezano za slučaj preminulog dječaka u Metkoviću

Poštovani,

slijedom članka  objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati.

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke: specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Rezultati inspekcijskog nalaza poslužit će za utvrđivanje eventualne odgovornosti liječnika i medicinskog osoblja u navedenom slučaju. 

Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati učinkovitost i organizaciju pružanja medicinske skrbi na terenu temeljem čega je u ovom mandatu pripremilo promjene koje su ugrađene u novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kako bi se u budućnosti dodatno poboljšala dostupnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite svim građanima.
Još jednom izražavamo iskrenu sućut roditeljima i cijeloj obitelji povodom smrti djeteta.

O nalazu inspekcijskog nadzora, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, izvijestit će hrvatsku javnost.

S poštovanjem,
Ministarstvo zdravstva

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message