To je to što me zanima!

Kupili su odojak u trgovini: Iz njega je curila ogavna tekućina

Stručnjaci za hranu objašnjavaju da ako ipak pojedete ovakvo meso, a ono izrazito zaudara čak i poslije termičke obrade, riskirate želučane tegobe. No zbog termičke obrade - bez težih posljedica
Vidi originalni članak

Snimka odojka iz kojeg curi sivkastozelena tekućina munjevito se proširila internetom. Meso je kupljeno u vukovarskom Lidlu, a pakirao ga je PPK Karlovac. 

- Roditelji su kupili komad zapakiranog odojka u prodavaonici u Vukovaru. Mama je doma meso zarezala i iz njega je počela curiti tekućina koja je imala užasan miris - objavio je čitatelj na Facebooku. 

POGLEDAJTE VIDEO (Uznemirujući sadržaj):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako izgleda neugodno, stručnjaci objašnjavaju kako ovakav slučaj zapravo nije ništa neuobičajeno i da je prilikom kontrole teško uočiti da je životinja bila bolesna. 

- Nažalost, apsces je skrivena mana unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda teško uočiti osim ako se svaki komad ne probije nožem - kažu iz PPK. Prigovor su, kako navode, primili 28. siječnja i odmah reagirali. 

- Na temelju roka upotrebe osiguranje kvalitete izvršilo je kontrolu procesa proizvodnje tog proizvoda koja je pokazala da je sve bilo u redu. Ali pregledom videozapisa vidljivo je da je riječ o pojavi skrivenog apscesa - objavili su iz PPK. Iz Lidla i PPK-a su se ispričali kupcu zbog neugodne situacije. 

'Ovakvo zaraženo meso cijele životinje mora se baciti '

I stručnjak za sigurnost hrane Marijan Katalenić iz HZJZ-a potvrđuje da je teško uočiti apsces iako životinja sigurno pokazuje znakove bolesti, tj. ima manji prirast, čudno se ponaša te je umorna. 

- Bakterije se kod unutrašnjeg apscesa mogu proširiti krvlju iz drugih područja tijela koja su napadnuta bakterijom. Ovakvo zaraženo meso cijele životinje mora se baciti - rekao je Katalenić.

Dodao je da bi se morala prekontrolirati cijela serija koja je tog dana obrađena da se slučajno bakterija nije prenijela i na druge obrađene komade tijekom rezanja na dijelove, putovanja istom trakom, priborom i sl.

U slučaju da kupite takvo meso, vratite ga u trgovinu

U slučaju da kupite takvo meso, vratite ga u trgovinu, a možete se žaliti i inspekciji. Kupac ima pravo na povrat novca.

Stručnjaci za hranu objašnjavaju da, ako ipak pojedete ovakvo meso, a ono izrazito zaudara čak i poslije termičke obrade riskirate želučane tegobe, no zbog termičke obrade - bez težih posljedica.

PPK pojašnjava što je mesu: “Pečenje neće smanjiti smrad pa takvo meso nemojte jesti”

Lidl: Sve redovito kontroliramo

Lidl s laboratorijem Bioinstitut Čakovec surađuje na projektu ‘Kontrolirana kvaliteta’ u kojem su hrvatski dobavljači mesa PPK i Valipile. Njihovi pogoni su pod stalnom revizijom. Kao i do sada, redovito ćemo provoditi vlastite samokontrole i još jednom izražavamo žaljenje zbog situacije u kojoj se zatekao kupac, poručili su iz Lidla.

Gnojna infekcija

Svinja se mogla ubosti na nešto ili ju je moglo nešto ugristi pa je nastala infekcija, a moglo se zagnojiti i nakon redovitog cijepljenja

Idi na 24sata

Komentari 111

  • domo1111 31.01.2018.

    Lani dođem kod rođaka na selo i pitam za kupit tele. Kaže pazi od koga kupuješ, Neki dan kaže je umirala junica. zvali su mesara da hitno dođe da je zakolje, pusti krv prije neg krepa. Neko se sigurno drugi dan veselio svježoj junetini. Tako nije samo u velikim centrima tako,svagdje je isto.

  • domo1111 31.01.2018.

    E jeb.ga. ovo inaće ide u čevap. Zato budu onako sočni .mmmmm....

  • Antares777 30.01.2018.

    Svoju poljoprivredu smo zatrli i kupujemo strano smeće, ali ne bi dali par kuna više za domaće, pa onda me ne čudi da u članku umjesto da kažu da se to odmah baci ili vrati uz debelu naknadu štete,...ovi nude recept za pečenje, jer neće naškoditi ako ga skuhate nego će samo malo smrditi , pa jeste li vi normalni....!

Komentiraj...
Vidi sve komentare