Obavijesti

News

Komentari 111

Kupili su odojak u trgovini: Iz njega je curila ogavna tekućina

Kupili su odojak u trgovini: Iz njega je curila ogavna tekućina
1

Stručnjaci za hranu objašnjavaju da ako ipak pojedete ovakvo meso, a ono izrazito zaudara čak i poslije termičke obrade, riskirate želučane tegobe. No zbog termičke obrade - bez težih posljedica

VIDEO

Snimka odojka iz kojeg curi sivkastozelena tekućina munjevito se proširila internetom. Meso je kupljeno u vukovarskom Lidlu, a pakirao ga je PPK Karlovac. 

- Roditelji su kupili komad zapakiranog odojka u prodavaonici u Vukovaru. Mama je doma meso zarezala i iz njega je počela curiti tekućina koja je imala užasan miris - objavio je čitatelj na Facebooku. 

POGLEDAJTE VIDEO (Uznemirujući sadržaj):

Pokretanje videa...

01:05

Iako izgleda neugodno, stručnjaci objašnjavaju kako ovakav slučaj zapravo nije ništa neuobičajeno i da je prilikom kontrole teško uočiti da je životinja bila bolesna. 

- Nažalost, apsces je skrivena mana unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda teško uočiti osim ako se svaki komad ne probije nožem - kažu iz PPK. Prigovor su, kako navode, primili 28. siječnja i odmah reagirali. 

- Na temelju roka upotrebe osiguranje kvalitete izvršilo je kontrolu procesa proizvodnje tog proizvoda koja je pokazala da je sve bilo u redu. Ali pregledom videozapisa vidljivo je da je riječ o pojavi skrivenog apscesa - objavili su iz PPK. Iz Lidla i PPK-a su se ispričali kupcu zbog neugodne situacije. 

'Ovakvo zaraženo meso cijele životinje mora se baciti '

I stručnjak za sigurnost hrane Marijan Katalenić iz HZJZ-a potvrđuje da je teško uočiti apsces iako životinja sigurno pokazuje znakove bolesti, tj. ima manji prirast, čudno se ponaša te je umorna. 

- Bakterije se kod unutrašnjeg apscesa mogu proširiti krvlju iz drugih područja tijela koja su napadnuta bakterijom. Ovakvo zaraženo meso cijele životinje mora se baciti - rekao je Katalenić.

Dodao je da bi se morala prekontrolirati cijela serija koja je tog dana obrađena da se slučajno bakterija nije prenijela i na druge obrađene komade tijekom rezanja na dijelove, putovanja istom trakom, priborom i sl.

U slučaju da kupite takvo meso, vratite ga u trgovinu

U slučaju da kupite takvo meso, vratite ga u trgovinu, a možete se žaliti i inspekciji. Kupac ima pravo na povrat novca.

Stručnjaci za hranu objašnjavaju da, ako ipak pojedete ovakvo meso, a ono izrazito zaudara čak i poslije termičke obrade riskirate želučane tegobe, no zbog termičke obrade - bez težih posljedica.

PPK pojašnjava što je mesu: “Pečenje neće smanjiti smrad pa takvo meso nemojte jesti”

Lidl: Sve redovito kontroliramo

Lidl s laboratorijem Bioinstitut Čakovec surađuje na projektu ‘Kontrolirana kvaliteta’ u kojem su hrvatski dobavljači mesa PPK i Valipile. Njihovi pogoni su pod stalnom revizijom. Kao i do sada, redovito ćemo provoditi vlastite samokontrole i još jednom izražavamo žaljenje zbog situacije u kojoj se zatekao kupac, poručili su iz Lidla.

Gnojna infekcija

Svinja se mogla ubosti na nešto ili ju je moglo nešto ugristi pa je nastala infekcija, a moglo se zagnojiti i nakon redovitog cijepljenja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa