To je to što me zanima!

Laburistica Tireli: Vlada sve rasprodaje bez voznog reda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Navodi da je monetizacija mjera za ''hvatanje kratkog daha za državu'', a Vladi ne vjeruju tako dugo dok ne objavi studiju koja pokazuje da je monetizacija isplativa
Vidi originalni članak

Svjedoci smo velike aktivnosti Vlade u rasprodaji državne imovine bez ikakvog voznog reda , upozorila je Nansi Tireli (Laburisti) . Napomenula je da izostanak očekivan ih reformi i investicija Vladu doslovno tjera na poteze poput monetizacije autocesta i prodaje Hrvatske poštanske banke, a to nije dobro.

- Što ćemo raditi kada ne bude imali što dati u koncesiju ili prodati? - upitala je Tireli.

Navodi da je monetizacija mjera za ''hvatanje kratkog daha za državu'', a Vladi ne vjeruju tako dugo dok ne objavi studiju koja bi pokazala da je monetizacija isplativa ili jedino moguće rješenje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tireli navodi da javnost ne zna koliko će nas stajati obveze prema koncesionaru te da je jasno da u ovakvom poslu rizike snosi država, a privatni partner ostvaruje profit.

- Ako autoceste nisu isplative državi, neće biti ni privatnom partneru , a to će onda opet platiti država odnosno porezni obveznici - izjavila je Tireli.

'Možemo odmah očekivati poskupljenje cestarina'

Preuzme li koncesionar autoceste Laburisti navode da u prvom redu možemo očekivati poskupljenje cestarina , upitno je održavanje i status gotovo 2500 radnika .

Laburisti predlažu Vladi da u prvom redu da reprogramira kredit , da izda obveznice koje bi otkupio HNB ili pak da HAC izda obveznice koje bi otkupili mirovinski fondovi i građani koji imaju štednju u bankama.

Pozivaju Vladu i da javno objavi zašto njihovi prijedlozi nisu prihvatljivi .

Osvrnuli su se i na plan prodaje Hrvatske poštanske banke koja je među 26 tvrtki predviđenih za prodaju.

'HPB je zlatna koka, a Vlada ju prodaje'

- Prodaja će imati velike dugoročne štete za gospodarstvo i kratkoročne koristi za krpanje proračunskih rupa. HPB je zlatna koka koja može biti pokretač gospodarstva , a od prodaje se neće dobiti velika financijska korist već ćemo dobiti samo mrvice. Prodajom jedine banke koja je vlasništvu države izgubit ćemo i ovo malo financijskog suvereniteta kojeg imamo - upozorio je Zlatko Tušek.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Behemot 18.10.2014.

    U ovo malo vremena kako gospa Tirelli vodi Laburiste, isti su se iz stranke centra koja se zalaže za opće dobro prometnuli u ekstremnu ljevicu koja se ironije li bori za neradnike u državnim službama, zaposlene preko veze a zaštičene kolektivnim ugovorima. "Novi" Laburisti preziru privatni sektor i ljude koji žive od vlastitog rada a podržavaju neradnike u javnom sektoru - kratki opis stranke.

  • sumnjičav 18.10.2014.

    Sve poduzimaju ne bi li se još ovu godinu kako - tako održali na vlasti. A za poslije ih ionako nije briga jer su svjesni gdje će završiti. Tužno je samo da sada "stvaraju sebi zalihe" iako to Zoki ne voli ćuti.

  • dik 18.10.2014.

    Gda Tireli...lijepo govoris..jer nisi vladajuca stranka... Ali ne mogu. A da ne pomislim...kako to da znas sta treba uciniti na nivou Hrvatske ali neznas u svojoj konobi...koja je jadna i zapustena!! Pa kada bi svatko uspio u svom poslu ne bi mu trebalo da se puse po nekim strankama....

Komentiraj...
Vidi sve komentare