To je to što me zanima!

Lakši za 18 kila: Tinejdžeru su s leđa uklonili divovski tumor

Velika izraslina na Qiuovim (15) leđima rasla je od njegova rođenja. 'Grba' ga je godinama mučila. Liječnici su roditeljima u početku rekli da stanje nije ozbiljno
Vidi originalni članak

Liječnici su pet sati s leđa kineskog tinejdžera Qiua Shenga (15) uklanjali divovski tumor težak 18 kilograma. Golema izraslina na Qiuovim leđima rasla je od njegova rođenja. 'Grba' je godinama mučila dječaka. Zbog nje nije mogao normalno spavati, odjeću su mu morali prekrojavati ili kupiti broj veću, a u školi su ga neprestano ismijavali. 

- Kao bebi od tri mjeseca Qiu su u blizini struka našli dva tumora veličine graška. Liječnici su rekli kako ne bi trebali predstavljati nikakav problem i da će kroz neko vrijeme nestati, no iz godine u godinu tumori su bujali. Izgledao je kao da na leđima ima vreću pijeska - ispričao je njegov otac Qiu Erjin. 

Kirurg Huang Yunchao, koji ga je operirao, izjavio je kako mu nije jasno da je dječak izdržao s tolikim teretom na leđima. Tumor je rastao i u prsište te pritiskao desnu lopatičnu kost, piše portal Ananova.

- Trebat će vremena da postigne ravnotežu jer je naglo izgubio trećinu svoje mase - kaže Yunchao.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • tomislaw90 02.03.2011.

    mozda si ti vidoviti milan

  • user_35318 01.03.2011.

    zar ovo dite nije do sad islo na preglede,zasto su cekali da dode toliko velika izraslina,zar se nije to moglo operirat ranije??????

  • arsenalist 01.03.2011.

    Zasto sam znao i prije nego sam procitao clanak da je decko iz Kine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare